След над 4-часов тенис маратон: И поставеният под номер 6 напусна Уимбълдън!

от в 00:04 на 29.06.2022
Владислав Риждов

Откритото първенство на Великобритания стартира едва през вчерашния ден, а вече станахме свидетели на някои изненадващи резултати. След като миналогодишният полуфиналист Хуберт Хуркач бе елиминиран от надпреварата, днес с участието си в All England Club се прости поставеният под номер 6 Феликс Оже-Алиасим. Канадецът не веднъж е демонстрирал качествата си върху тревата, като има достигнати два финала в турнири на такава настилка. Жребият обаче не бе никак благосклонен към световния номер 9, изправяйки го срещу Максим Креси. Американецът само преди няколко дни игра финал в Ийстбърн, а днес отново демонстрира колко опасен може да бъде и надделя над съперника си в над 4-часов тенис маратон, ознаменувайки дебюта си в All England Club с победа - (5)6:7 6:4 7:6(9) 7:6(5).

Двубоят се развиваше на високи обороти още от самото начало и сервисът бе ключовият елемент в играта на двамата състезатели, като станахме свидетели на експресни подавания и от двете страни на мрежата. Единственият шанс, до който някой успя да се добере, беше в самия край, когато Алиасим достигна до точка за пробив, но тя бе неутрализирана, за да се стигне до съвсем логичен тайбрек. В него шестият в схемата успя бързо да вземе инициативата и въпреки че бе на път да я изпусне, спечели откриващата част.

Креси обаче продължи да налага своя стил на игра и това бързо му донесе позитиви в началото на втория сет. Американецът открадна противниковия начален удар още в третия гейм, а до края водачеството му не бе поставено под въпрос нито за миг, което доведе до изравняване и на общия резултат.

Двубоят продължи да се развива по абсолютно идентичен начин и в третия сет отново никой не съумя да си осигури превес пред другия, като по този начин станахме свидетели на нов тайбрек. Той стартира отлично за финалиста от Ийстбърн, който записа на сметката си първите четири точки. Алиасим все пак се мобилизира и изравни резултата, като в даде момент дори разполагаше и със сетбол, но Креси остана хладнокръвен и в крайна сметка се доближи на сет от победата.

Нищо по-различно не ни предложи четвъртата част, в която сервиращите все така доминираха и изглеждаше, че е невъзможно някой да направи брейк. Това означаваше, че и тук тайбрек щеше да реши съдбата на сета. Началото му бе дадено с размяна на минипробиви между двамата, а балансът остана непроменен до 5:5. Тогава Креси демонстрира прецизност в следващите две точки и ги записа на сметката си, което му гарантира и триумфа в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След над 4-часов тенис маратон: И поставеният под номер 6 напусна Уимбълдън! Владислав Риждов
Теми:  
максим креси | обзор | уимбълдън | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook