След нов силен мач: Халеп сложи край на кариерата на бивша 1/2-финалистка от Шлема

от в 20:55 на 30.06.2022
Мирела Николова

Симона Халеп завоюва трофея на Уимбълдън през 2019 година и сега отново е в списъка с фаворитките, имайки предвид отличните си изяви дотук през сезона на трева. След като на старта се разправи с Каролина Мухова за малко повече от 60 минути, днес румънката записа втори убедителен успех, преодолявайки съпротивата на световната №190 Кирстен Флипкенс със 7:5 6:4, като по този начин сложи край на кариерата на белгийката, която може да се похвали с достигане до полуфиналите на Шампионата през 2013-а. В третия кръг бившата №1 в света ще се изправи срещу Магдалена Фрех, отстранила поставената под №21 Камила Джорджи на старта.

Румънката бе първата, която осъществи брейк, пробивайки още дебютното подаване на съперничката си, но след това настъпиха трудни минути за Халеп, която не бе постоянна в изявите си и често допускаше нетипични за себе си неточности, довели до пасив 2:5. За пореден път обаче шампионката от 2019-а демонстрира своята пословична борбеност и значително стабилизира представянето си, за да се поздрави с успех в следващите пет гейма, а с това и в сета.

Втората част също стартира негативно за двукратната носителка на титли от Шлема, след като пропусна шансове за пробив в първия гейм и впоследствие на свой ред инкасира такъв, който ѝ донесе изоставане от 0:3. Флипкенс разви преднината си до 4:1, когато Халеп бе напът да допусне втори брейк, но именно тогава успя да извлече най-доброто от началния си удар, за да остане близо до съперничката си в резултата. Именно това бе и повратният момент в сета, тъй като с него световната №18 постави началото на серия от пет поредни гейма в своя актив, които я изведоха до положителна развръзка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След нов силен мач: Халеп сложи край на кариерата на бивша 1/2-финалистка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | кирстен флипкенс | Обзори | симона халеп | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook