След ново отказване на Уимбълдън: Медведев е на дебютен 1/4-финал и може да срещне Циципас

от в 16:56 на 10.07.2023
Мартин Петков

По-рано в хода на днешния ден станахме свидетели на отказване при дамите, след като Беатриз Хадад Мая получи травма и преустанови участието си в мача преждевременно, като нейният тъжен край бе последван от Иржи Лехечка, който стори същото час по-късно и изпрати Даниил Медведев в 1/4-финалната фаза на Уимбълдън. Руснакът имаше пълното господство на корта в двата изиграни сета на мача си срещу сензацията от Аустрелиън Оупън, като продължителността на сблъсъка бе едва час и 19 минути, преди световният номер 37 да се откаже, с което победата бе в полза на фаворита - 6:3 6:2 и отказване.

С успеха си третият поставен доказа, че далеч не е за подценяване в отсяването на фаворитите за трофея в All England Club и подпечата дебютното си класиране за финалната осмица на най-стария тенис турнир, където по всяка вероятност ще срещне петия поставен Стефанос Циципас, който към момента играе при сет на сет с шампиона от Майорка - Кристофър Юбенкс.

На старта на двубоя напрежението върху плещите на чеха да сервира пръв в мача оказа своето влияние и той в старанието си да предоставя нужната агресия с ударите си, за да пресира фаворита, пресили неколкократно своите отигравания, като последвалите грешки от ракетата му означаваха пробив в актива на Медведев. Същевременно пък руснакът впечатляваше с представянето си собствено подаване в днешния ден, като умело дирижираше случващото се при началния си удар и благодарение на това установи контрол върху сервиса на своя колега, който не устоя на натиска и в деветия гейм инкасира нов пробив, донесъл откриващия сет в сметката на шампиона от Рим.

С настъпването на втората част проблемите за световния номер 37 продължиха с пълна сила и макар той да спечели дебютното си подаване, то скоропостижно московчанинът напълно взе връх в разиграванията и проби на нула. Този момент доведе до вземането на медицински таймаут от страна на Лехечка, който наглед изпитваше физически дискомфорт под някаква форма, като след интервенцията с физиотерапевта на корта, то чехът продължи участието в срещата. Краят на сблъсъка обаче съвсем скоро настъпи, след като световният номер три дублира предимството си в резултата чрез нов брейк и увеличи преднината си в отделните сетове, при което чехът избра да не рискува влошаване на състоянието си и взе решение да се откаже преждевременно, изпращайки фаворита на 1/4-финал в All England Club.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След ново отказване на Уимбълдън: Медведев е на дебютен 1/4-финал и може да срещне Циципас Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | Иржи Лехечка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook