След обрат от 1:4 в третия сет: Световната номер 42 изхвърли Пегула и е в топ 4 на Уимбълдън!

от в 16:44 на 11.07.2023
Калоян Соколов

Маркета Вондроушова се класира за дебютния си 1/2-финал на Уимбълдън. Световната номер 42 изоставаше с 1:4 в решителния сет в двубоя си с Джесика Пегула, но не спря да се бори до последно и в крайна сметка реализира обрат срещу четвъртата поставена - 6:4 2:6 6:4. Така Вондроушова ще има възможност за втори път през кариерата си да се класира за финал в Големия шлем, след като през 2019-та достигна до споря за трофея на Ролан Гарос, а вдругиден ще излезе в опит да повтори това постижение, изправяйки се срещу една измежду Ига Швьонтек и Елина Свитолина.

Двубоят започна много по-добре за световната номер четири, която спечели с лекота откриващото си подаване и впоследствие реализира пробив, за да се откъсне напред с 2:0. Постепенно сребърната медалистка от Токио заигра най-добрия си тенис и впечатляваше с невероятния си демараж, чрез който съумяваше да се справя с агресивната игра на своята съперничка, която видимо започна да губи спокойствието си на корта и допускаше множество непредизвикани грешки.

Това позволи на непоставената тенисистка да влезе в серия от четири последователни гейма, обръщайки резултата до 4:2 в своя полза и макар Пегула да възстанови веднага паритета в резултата, то чехкинята веднага възстанови пробива си преднина и затвори успешно откриващата част в своя полза.

Втората част отново стартира с игрово преимущество за по-високоранкираната състезателка, която не се нуждаеше от много време, за да се откъсне напред с брейк. Този път обаче световната номер четири нямаше намерение да изпуска аванса си и действаше с огромна увереност, като уинърите непрекъснато се увеличаваха в нейната сметка и тя заслужено реализира втори пробив, с който изравни общия резултат и вкара срещата в трети решителен сет.

Там за пореден път американката започна много силно и изглеждаше значително по-близо до победата, повеждайки с 3:1. Точно тогава дъждът в британската столица отново стана главно действащо лице и мачът беше прекъснат за около 20 минути, само че това не повлия на Пегула и тя спечели лесно първия си сервис гейм след подновяването на играта.

Оттам насетне обаче Вондроушова изцяло доминираше на корта и непрекъснато успешно контрираше своята съперничка. Левичарката впечатляваше с разнообразния си подход, който изкарваше фаворитката от зоната ѝ на комфорт. В крайна сметка бившата финалистка от Ролан Гарос си заслужи правото да сервира за победата и реализира още първия си мачбол, завършвайки умело в близост до мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След обрат от 1:4 в третия сет: Световната номер 42 изхвърли Пегула и е в топ 4 на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | маркета вондроушова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook