След операцията на коляното: Ясно е на кой турнир Ник Кирьос ще се завърне в игра

от в 21:31 на 26.01.2023
Мартин Петков

Ник Кирьос през миналия сезон изпрати безспорно най-силната си година в своята кариера, след като достигна финала на Уимбълдън, където единствено вездесъщият Новак Джокович го раздели от място в историята на най-стария тенис турнир и дебютна титла от Големия шлем. Контузия в навечерието на 2023-та обаче провали мечтаното завръщане у дома за световния номер 21, който трябваше да представя родината си на United Cup и беше сред фаворитите за трофея от Аустрелиън Оупън, като несъмнено с неговото отсъствие на първия "мейджър" турнир за сезона, то и очакванията на домакинската публика да подкрепи местния герой изчезнаха.

Отсъствието на Ник беше породено от киста в коляното му, за чието отстраняване австралиецът сам преди броени дни оповести със снимка в социалните медии, като големият въпрос, който всеки задаваше от този момент насам, беше "Кога ще се завърне Кирьос в игра?". През вчерашния ден мениджърът на финалиста от Уимбълдън - Даниел Хорсфол, разбуни духовете, като в интервю за австралийския вестник The Herald and The Age сподели, че първата надпревара в календара за световния номер 21 предстои да бъде турнирът от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, а ето и какво още каза той относно канбереца:

"Операцията беше успешна. Не бихме могли да бъдем по-доволни от крайния ѝ изход. Сега ще направим необходимото за бързо възстановяване и целта пред нас е да се видим всички в Индиън Уелс.

Към момента "Мама К" (б.р. - майката на Ник Кирьос - Нил Кирьос) ще трябва да спре да работи, след като ще бъде натоварена с това да има всички ни в дома си за известно време. Ник също така ще остане в Канбера. Неговият план е да яде вкусна храна и да играе Pokémon.

Погледнато сериозно на нещата, то Уил (б.р. - физиотерапевтът на Кирьос) и Ник ще бъдат във фитнеса, правейки нужното, за да бъдем сигурни, че тялото му ще е същевременно отпочинало и в нужната кондиция" - завършва в коментара си 27-годишният австралиец, който освен мениджър, на първо време е и приятел на световния номер 21 още от времето в училище.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След операцията на коляното: Ясно е на кой турнир Ник Кирьос ще се завърне в игра Мартин Петков
Теми:  
atp | завръщане | контузия | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook