След отказване на Плишкова, Халеп е новата шампионка в Рим!

от в 16:36 на 21.09.2020
Диана Андреева


След само 34 минути прекарани на корта, Симона Халеп е новата шампионка на BNL D'Italia! Успехът на румънката дойде след отказване на нейната опонентка - Каролина Плишкова, като причината за оттеглянето на световната номер четири е комбинацита между умора и болки в тялото. Миналогодишната шампионка предаде двубоя след като изоставаше с 0:6 1:2.

За втори път от началото на турнира опонентката на Халеп се оттегля от срещата, след като на 1/4-финала Юлия Путинцева се отказа от мача в началото на втория сет поради контузия. Благодарение на днешния си успех, Халеп ще се приближи още повече до водачката на световната ранглиста - Ашли Барти.

https://twitter.com/InteBNLdItalia/status/1308032109840400390?s=19

Това беше 11 официален двубой между двете тенисистки, като днес Халеп записа своя осми успех над Плишкова, побеждавайки я за първи път от повече от година насам. След днешния си успех, румънката достигна до първа титла в италианката столица в кариерата си, като по този начин допълни колекцията си от титли на клей - тя има трофей от Ролан Гарос, Мадрид, а вече и Рим.

През първата част видимо си личеше, че Плишкова не е в оптимална форма. Чехкинята успя да спечели само 9 точки през целия сет, което беше породено от слабия и процент вкаран първи сервис, непредизвиканите грешки от дъното на корта, както и нестабилната игра на мрежата. Всичко това, комбинирано с перфектните отигравания от страна на Халеп позволиха на световната номер две да спечели частта след по-малко от 20 минути, без да губи нито един гейм.

Халеп

Във втората част Плишкова сякаш покачи нивото си на игра, като подкрепяна от публиката чехкнинята съумя да върне пробива, който беше допуснала в началото на сета, но след поредния загубен гейм на собствено подаване, Каролина взе решение да прекрати двубоя, оттегляйки се.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказване на Плишкова, Халеп е новата шампионка в Рим! Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook