След отказването на Григор: Делгадо излиза от треньорската си роля и ще играе на Уимбълдън

от в 16:36 на 10.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров може да завърши участието си на Уимбълдън, след като трябваше да се откажа в мача си от четвъртия кръг срещу Даниил Медведев, но това не означава край на ангажиментите за един от двамата негови треньори - Джейми Делгадо. Британецът ще се включи в двойковата надпревара на легендите, която стартира през днешния ден на "свещената трева".

Любопитното е, че 47-годишният Делгадо поделя приза за най-възрастен участник с Марк Филипусис, а британецът освен това категорично е играчът с най-скромна кариера измежду всички останали участници, имайки предвид, че дори не е влизал в топ 100 на световната ранглиста и трудно би могъл да бъде определен като легенда на играта, но пък е единственият местен представител в турнира.

Делгадо ще си партнира с бившия номер четири Себастиан Грожан, който е на 46 години и това превръща двамата в най-опитната двойка при легендите. Още на старта пък британско-френското дуо наглед има напълно непосилна задача, изправяйки се срещу десет години по-младите колумбийци Роберт Фара и Хуан-Себастиан Кабал, които до миналата година бяха професионални състезатели и заедно достигнаха до номер едно в ранглистата на двойки.

В същата група "A" попаднаха още тандемите Томи Хаас / Марк Филипусис и Лейтън Хюит / Кевин Андерсън. В другата група пък са двойките Боб / Майк Браян, Маркос Багдатис / Ксавие Малис, Джеймс Блейк / Бруно Соарес и Жереми Шарди / Фелисиано Лопес.

Играе се на принципа всеки срещу всеки, а победителите в двата потока ще се срещнат един срещу друг във финала на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След отказването на Григор: Делгадо излиза от треньорската си роля и ще играе на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | джейми делгадо | любопитно | уимбълдън

Коментари

Следвайте ни в Facebook