След отпадането на Швьонтек: Пегула срази бивша шампионка от Шлема и поглежда към титлата

от в 10:41 на 22.01.2023
Мартин Петков

Джесика Пегула не спира да блести от началото на тазгодишната тенис кампания, след като изигра ключова роля за родината си при триумфа на United Cup, когато разгроми първата ракета на света Ига Швьонтек, която по-рано днес се прости с участието си в първия турнир от Големия шлем за годината, като от старта на Откритото първенство на Австралия е лесно забележимо, че американката успя да продължи силните си изяви и на кортовете в Мелбърн. Световната номер три, която в края на 2022-ра завоюва титлата на WTA-1000 надпреварата в Гуадалахара, все още не е загубила сет на Аустрелиън Оупън, като през днешния ден продължи увеличи победната си серия на Зеления континент до квота 8, подчинявайки бившата шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, за час и 43 минути игра - 7:5 6:2. По този начин Пегула се класира за четвъртфиналите в Мелбърн, където в битка за място в топ 4 на турнира ще срещне победителката измежду сензацията Лин Жу и двукратната шампионка от състезанието Виктория Азаренка.

Дебютният четвърт час в двубоя отмина без вълнуващи ситуации, като оттам насетне американката постепенно с течение на времето започна да налага волята си при размените от дъното на корта, пласирайки ударите си дълбоко в противниковата половина в близост до страничните линии. С този игрови план световната номер три си заслужи куп дивиденти, сред които пробив и два сетбола още при сервис на чехкинята.

В този момент обаче, дойде времето и бившата шампионка от Шлема да демонстрира нагледно класата си, като не само отрази шансовете за съперничката си, но и в последвалия гейм, когато изостана с 30:0, не се предаде, за да реализира брейк, с който възстанови равенството при 5:5. Пегула впоследствие беше далеч от това да сведе глава в знак на разочарование, като съумя за пореден път да вдигне оборотите до толкова, че опонентката ѝ да бъде неконкурентноспособна, при което след подаване с маратонска продължителност от над 15 минути проби и в идните минути необезпокоявано записа откриващия сет срещу името си.

Втората част стартира с поредица от три брейка, при която посрещащите видимо властваха в "Rod Laver Arena", като Пегула се чувстваше значително по-комфортно в тази си позиция на корта и в моментите след първата почивка затвърди предимството си на нула, за да поведе с 3:1. Още в последвалия гейм на Крейчикова пък стана ясно, че път назад в срещата за нея вече няма, след като световната номер три дублира преднината си и в остатъка от двубоя беше въпрос на време да узакони победата си, класирайки се за втората седмица в "Мелбърн парк".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отпадането на Швьонтек: Пегула срази бивша шампионка от Шлема и поглежда към титлата Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | барбора крейчикова | джесика пегула

Коментари





Следвайте ни в Facebook