След оттеглянето на Джокович: Надал също няма да вземе участие в Канада

от в 15:24 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Вчера официално стана ясно, че Новак Джокович няма да вземе участие на Мастърса в Монреал, защото канадските власти продължават да не допускат неваксинирани чужденци на територията на страната си. Ударите по организаторите обаче далеч не свършват дотук, тъй като днес стана ясно, че Рафаел Надал не се е възстановил напълно от контузията си в областта на коремните мускули, която го извади от полуфиналите на Уимбълдън. Все пак Матадора успокои феновете си как по-скоро става въпрос за предпазна мярка, а ето и официалното му изявление по темата:

"Всичко беше наред с мен по време на ваканционния ми период и последвалото завръщане към тренировки. От четири дни насам се готвя усилено за турнира, но вчера усетих лек дискомфорт в същата област, който съществува и днес. С моя екип решихме да не насилваме нещата и няма да пътувам до Канада, а вместо това ще продължа с тренировките.

Благодаря на турнирния директор и останалите хора в организацията на Мастърса в Монреал, които винаги са ми оказвали подкрепа и разбиране, като сегашният случай не беше изключение. Надявам се някога отново да играя в Монреал, защото обичам това място и съм печелил пет пъти състезанието там. Публиката пък винаги ме е посрещала с голяма обич, но сега трябва да бъда разумен и да мисля за здравето си" - сподели 22-кратният носител на "мейджър" трофеи.

Така канадските фенове няма да могат да се насладят на изявите на двамата най-титулувани състезатели в историята на спорта, а на нас ни остава да разберем дали Рафа ще е готов за турнира в Синсинати, чието начало ще бъде дадено на 13 август, както и как ще се развие сагата с евентуалното влизане на Джокович в САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След оттеглянето на Джокович: Надал също няма да вземе участие в Канада Калоян Соколов
Теми:  
atp | контузия | монреал | новак джокович | отказване | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook