След ожесточена битка: Една от големите изненади на сезона оцеля на старта в Стокхолм

от в 20:32 на 09.11.2021
Владислав Риждов

Ботик Ван Де Зандсхулп несъмнено спечели много привърженици с изявите си през настоящия сезон, превръщайки се в една от приятните изненади на кампания 2021. Днес нидерландецът започна участието си на ATP 250 надпреварата в Стокхолм с труден успех, надделявайки над ''щастливи губещ" Нино Сердарушич от Сърбия с резултат 7:6(5) 7:6(5).

Световният №61 започна на по-високо ниво срещата и се добра до брейк в средата на сета, за да поведе с 4:2. Моментен спад в играта на Ван Де Зандсхулп обаче позволи на Сердарушич да изравни резултата и дори да се доближи на гейм от успеха в откриващия сет. До края двамата не се пробиха нито веднъж повече, а в равностоен тайбрек Ван Де Зандсхулп пречупи съперника си в края, за да измъкне оспорваната първа част на сметката си.

Паритетът в представянето на двамата се запази и през втория сет. В него по-сериозните възможности бяха на сметката на четвъртфиналиста от Откритото първенство на САЩ, но сърбинът съумя да се справи с натиска на своя съперник. Сердарушич, който се намира извън първите 200 в ранглистата, показа борбеност и добра игра, за да се стигне до нов тайбрек, където двамата отново бяха безгрешни и се движеха точка за точка. Ван Де Зандсхулп се оказа по-солиден във важните моменти и с решителни минипробиви в край, сложи точка на сблъсъка и си гарантира място в следващия кръг, където ще се изправи срещу Мартон Фучович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След ожесточена битка: Една от големите изненади на сезона оцеля на старта в Стокхолм Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp stockholm open | ботик ван де зандсхулп | нино сердарушич | Обзори | тенис турнир в стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook