След по-малко от час: Контузия спря световния №75 и прати Алкарас във втория кръг на US Open

от в 05:03 на 30.08.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас стартира безпроблемно защитата на трофея си на US Open и вече гледа към втория кръг на турнира. Жребият отреди на испанеца в откриващия си мач да се изправи срещу непретенциозния Доминик Кьопфер, който получи сериозна травма още в самото начало на сблъсъка, като това единствено улесни задачата на Карлитос и топ поставеният се поздрави с успеха след 6:2 3:2 и отказване.

По този начин световният номер едно записа осмата си поредна победа в Ню Йорк и уверено направи първата крачка по пътя към защита на отличието си, като се класира за втория етап на надпреварата, където му предстои да срещне Лойд Харис.

Още от първите моменти в двубоя Алкарас нагледно взе инициативата в разиграванията на своя страна и задаваше темпото с мълниеносни форхенди, на които германският левичар откликваше откъм мощ и си спечели неколкократно аплодисментите на публиката. Всичко обаче рухна за световния номер 75 още в дебютния за мача гейм, след като злощастно той усука глезена и мигновено бе принуден да вземе медицински таймаут, ала интервенцията с физиотерапевта на корта му помогна единствено да се изправи на крака, преди шампионът от Уимбълдън да осъществи пробив.

Впоследствие Кьопфер несъмнено впечатли със своята воля, макар и да изпитваше сериозна болка, като спаси нов брейкбол и съумя да се разпише в резултата, при което получи вдъхновение и демонстрира уменията си във завършващата фаза на играта, осигурявайки си два шанса за пробив. Изправен до стената в този момент, испанецът се позова на любимите си къси топки, за да отстои предимството си, и оттам насетне вдигна оборотите, като отмъкна за втори път подаването на левичаря и записа откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част сълзите в очите на Кьопфер едва се сдържаха, но на пук на болката той продължи да се бори с интензивния тенис на топ поставения, като спаси две точки за пробив и поддържаше паритета. Равенството в резултата обаче не издържа дълго, след като Карлитос отново покачи темпото в размените от основната линия и наглед безпроблемно стигна до ранен брейк, докато в следващите минути световният номер 75 макар и да нямаше никакво желание да се отказва, то той бе посъветван неколкократно от своя треньор да стори това и усетил лимита на силите си, взе решение след втория си спечелен гейм за сета да преустанови участието си в сблъсъка, изпращайки испанеца напред в състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След по-малко от час: Контузия спря световния №75 и прати Алкарас във втория кръг на US Open Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | доминик кьопфер | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook