След победата над Швьонтек: Кийс подчини и шампионката от Уимбълдън

от в 19:39 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Мадисън Кийс винаги е била сред тенисистките с най-голям потенциал в WTA Тура и от години очакванията към нея са да спечели турнир от Големия шлем. Американката разполага с един от най-добрите сервиси в света, а също така е способна да удря топката с огромна сила от двете страни, което наглед я превръща в завършен кандидат за значими отличия. Кийс обаче често е срещала проблеми със своето постоянство и също така е страдала от сериозен брой контузии през кариерата си, но нещата най-после се наредиха през настоящия сезон. Бившата номер седем откри 2022-ра със спечелването на трофея в Аделаида, като това беше първа титла за нея в последните три години.

Впоследствие тя се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън и макар да допусна известен спад през последните месеци, то отново се завърна към най-добрите си изяви на корта за надпреварата в Синсинати, която в миналото е печелила. 27-годишната тенисистка през вчерашния ден надигра категорично самата номер едно Ига Швьонтек, докато днес не остави шансове на шампионката от Уимбълдън -. Елена Рибакина. Местната представителка не изпусна инициативата в почти нито един момент и заслужено се наложи с крайното 6:2 6:4, за да си гарантира място на полуфиналите, където я очаква среща с една измежду Айла Томлянович и Петра Квитова.

Двете тенисистки се опитаха да наложат агресивния си стил още от първата точка, само че категорично Кийс съумя да вземе това ключово надмощие, тъй като шампионката от Уимбълдън вкарваше под половината си първи сервиси в игра и ставаше много уязвима. Ретурите на световната номер 25 често намираха страничните линии, докато казахстанката не можеше да навлезе в оптималния си ритъм и бързо се оказа догонваща с 0:4. Все пак Рибакина намери начин да се разпише в резултата, ала нямаше сили за някакъв по-сериозен обрат и откриващата част отиде в актива на полуфиналистката от Мелбърн.

Нещата коренно се промениха в началото на втория сет, защото казахстанката можеше да разчита на значително подобрение в началния си удар и така успяваше да контролира точките от основната линия. Изведнъж Кийс беше принудена да заема отбранителна позиция и тези обстоятелства веднага се отразиха негативно на американката, която изостана с ранен пробив. Местната любимка обаче нямаше намерение да предава инициативата и се завърна с поредица от още по-смели отигравания, които ѝ позволиха да спечели пет последователни гейма и по този начин да сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След победата над Швьонтек: Кийс подчини и шампионката от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | мадисън кийс | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook