След повече от месец извън Тура: Беретини не загуби нито гейм на старта в Акапулко

от в 04:36 на 01.03.2023
Мартин Петков

Матео Беретини се представи на добро ниво за страната си в дебютното издание на United Cup, като срещна цели четирима представители на световния топ 10 в лицето на Стефанос Циципас, Тейлър Фриц, Хуберт Хуркач и Каспър Рууд, последните двама от които надигра. Впоследствие обаче нещата за италианеца на Зеления континент не се развиха по план и той инкасира петсово поражение от бившия номер едно Анди Мъри на старта на Аустрелиън Оупън, след като в един от мачовете на турнира пропусна по лековат начин своя мачбол, преди в крайна сметка да преклони глава срещу навярно най-борбения състезател в историята на тениса.

Именно загубата в Мелбърн беше и последната изява на корта за бившия финалист от Уимбълдън, който си взе известна почивка от Тура, преди през днешния ден, повече от месец след сблъсъка с 3-кратния шампион от Шлема, да се завърне в игра за АТР 500 турнира в Акапулко, където преодоля безпроблемно съпротивата на Алекс Молчан, след като възпитаникът на Мариян Вайда преустанови участието си в мача след само 45 минути - 6:0 1:0 и отказване. По този начин световният номер 24 подпечата мястото си във втория етап на състезанието и ще срещне "щастливия губещ" Елиас Имер.

Още в самото начало на двубоя Беретини започна да притиска левичаря, като се движеше отлично по корта и при всяка удобна възможност натискаше топката с вездесъщия си форхенд, което след известна битка му донесе пробив в дебютния гейм на срещата. Сервирането на римлянина беше също толкова впечатляващо и той можеше изцяло да насочи фокуса си върху началния удар на Молчан, като продължи да е по-активният тенисист в атакуващ план и скоропостижно под знака на множеството си печеливши отигравания се поздрави с още два брейка в актива си, при което "върза геврек" на словака за само половин час игра.

С настъпването на втората част световният номер 57 беше близо до това най-после да се разпише в резултата, след като поведе с 40:15, но физическият дискомфорт, който изпитваше в китката, не му позволяваше да бъде конкурентноспособен в интензивните разигравания и италианецът не се поколеба да реализира поредния си пробив в мача. С това си действие Беретини увеличи серията си на седем поредни гейма на сметката си и при последвалото му заставане на сервис продължи да е все така безмилостен, което изглежда, се превърна в достатъчен довод за видимо изпитващия болка Молчан да се откаже, като по този начин беше даден летящ старт на кампанията в мексиканския град за Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След повече от месец извън Тура: Беретини не загуби нито гейм на старта в Акапулко Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | алекс молчан | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook