След рекорден тайбрек и 5 пропуснати мачбола: Уилямс и Мъри напуснаха Уимбълдън

от в 14:15 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Винъс Уилямс нямаше намерение да участва на тазгодишния Уимбълдън, но се вдъхнови от завръщането на своята сестра Серина и реши да се включи в надпреварата на смесени двойки. Легевндарната американка не беше играла професионален двубой от миналия август, но веднага показа страхотен синхрон с Джейми Мъри и двамата откриха победоносно участието си в турнира. През вчерашния ден обаче звездната двойки отстъпи на местните представители Джони О'Мара и Алисия Барнет - 6:3 4:6 6:7(16). Двубоят продължи над два час и определено беше най-драматичния досега в схемата при смесените двойки, а Мъри и Уилямс не можаха да реализират цели 5 мачбола.

Фаворитите потеглиха трудно и трябваше да отразяват точки за пробив в дебютните си две подавания, само че се справиха безпроблемно с тази задача и впоследствие на свой ред стигнаха до шанс за рибрейк, който незабавно реализираха и първата част скоропостижно отиде в техния актив.

Петкратната шампионка сервираше по-силно от всички други състезатели на корта и впечатляваше с честите си минаващи удари, които оставяха британците без възможност за реакция. Мъри пък се прояви с няколко ключови пресичания в близост до мрежата, които позволиха на американо-британското дуо да поведе с 4:2 и наглед всичко изглеждаше предрешено, ала те не спечелиха нито гейм повече в сета и се стигна до равенство в общия резултат.

Уилямс и Мъри отново потеглиха с ранен пробив преднина в решаващия сет, но местните представители не се предадоха и отново възстановиха париетета в самия край, за да провокират изиграването на тайбрек. В него видяхме колко много би означавала победата за Уилямс, която гонеше всяка една топка и на няколко пъти отпразнува бурно спечелването на дадени точки. Тази страст обаче не се оказа достатъчна за крайната победа и О'Мара/ Барнет оцеляха в маратонския 13-ти гейм, триумфирайки с 18:16 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След рекорден тайбрек и 5 пропуснати мачбола: Уилямс и Мъри напуснаха Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | винъс уилямс | джейми мъри | смесени двойки | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook