След само 2 изиграни гейма: Кузманов се отказа от 1/8-финалния си мач на ATP турнира в Маракеш

от в 14:57 на 06.04.2023
Мартин Петков

Димитър Кузманов в хода на настоящата седмица намери място в квалификациите на АТР 250 турнира в Маракеш, като след отлично представяне в пресявките се класира за дебютното си участие в основна схема на състезание на клей от подобен ранг. Добрите игри за българина обаче не спряха дотук и той постигна успех на старта в същинската надпревара, след като надви "щастливия губещ" Юго Грение, с което подпечата мястото си сред най-добрите 16 в мароканския град.

В опит да се класира на дебютен 1/4-финал на ниво АТР пък пловдивчанинът трябваше през днешния ден да се изправи срещу световния номер 82 Роберто Карбайес Баена, когото надигра при единствената им схватка досега, датираща от 2017-а година. Далеч от искания от всички ни начин обаче се развиха събитията при настоящия им мач, в който контузията на Мико в гърба не му позволяваше дори да се движи без болка и след само 7 минути на корта, той взе решението да преустанови участието си в срещата - 0:2 и отказване.

Още с излизането си на корта за двубоя ясли личеше, че дискомфорт от физическо естество тормози Кузманов, който не удари нито един сервис в минутите от загрявката. Подобрение в състоянието на третата ни ракетата липсваше и на старта на самия сблъсък, след като трудностите с придвижването не му позволиха да е конкурентноспособен на испанеца и световният номер 207 избра да не рискува здравето си излишно, като се отказа след едва девет изиграни точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само 2 изиграни гейма: Кузманов се отказа от 1/8-финалния си мач на ATP турнира в Маракеш Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook