След само 50 минути на корта: Контузен Кирьос записа тежко поражение срещу Фриц

от в 22:54 на 17.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос започна сезона на твърди кортове по мечтан начин, като спечели титлата на надпреварата във Вашингтон и впоследствие победи световния номер едно Даниил Медведев на Мастърса в Монреал. Серията на австралиеца достигна до общо девет поредни победи, ала умората го налегна и Хуберт Хуркач го отстрани на четвъртфиналите в Канада.

Изглежда тялото на Ник не се е възстановило достатъчно бързо за турнира в Синсинати, защото днес го видяхме да изпитва сериозни болки в областта на крака си и това влошаваше сериозно неговия сервис и придвижване по корта. Тейлър Фриц пък беше достатъчно стабилен да се възползва от ситуацията и в крайна сметка се наложи над своя опонент с рутинното 6:3 6:2 и така продължи към фазата на осминафиналите, където го очаква сблъсък с шестия поставен Андрей Рубльов.

Двубоят не предвещаваше подобна бърза развръзка, тъй като Кирьос изглеждаше по-стабилен в дългите разигравания. Американецът обаче печелеше огромно количество точки с помощта на първия си сервис, а постепенно настрои своя мерник и форхенд уинърите заваляха от ракетата му. Изведнъж канберецът започна почти да не се отлепя от земята при изпълнението си на начален удар и оттам насетне повече никога не си върна обичайния интензитет на игра. Световният номер 13 осъществи пробив, след което загуби само още една точка на свой сервис до края на сета и по този начин се доближи максимално до победата.

Нещата продължиха да се развиват много лесно за по-висококласирания тенисист и финалистът от Уимбълдън опитваше всякакви опити за бърза развръзка, само че тези рискови изпълнения се обръщаха изцяло срещу него. Фриц нямаше нужда да прави нищо особено в тези минути, като просто изчакваше поредната неточност от другата страна на мрежата. Все пак австралиецът реши да не се отказва и доигра мача, ала беше пробит на още два пъти и напусна корта победен след само 50 прекарани минути на него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само 50 минути на корта: Контузен Кирьос записа тежко поражение срещу Фриц Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Обзори | синсинати | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook