След само 55 минути на корта: Плишкова разгроми световната №22 за място на 1/4-финалите!

от в 05:19 на 23.01.2023
Мартин Петков

Каролина Плишкова имаше крайно незадоволително начало на 2023-та година, след като допусна поражения още на старта в двете подготвителни надпревари в Аделаида, с което очакванията към участието ѝ на Аустрелиън Оупън бяха свързани с поредното разочарование. Бившата номер едно обаче напълно оборва своите критици с представянето си в Мелбърн и през днешния ден постигна нова безапелационна победа, надделявайки над Шуай Жанг за само 56 минути на корта - 6:0 6:4. Чехкинята, която към момента своебразно връща лентата назад към дните си на върха в тениса, се класира за четвъртфиналната фаза, където ѝ предстои да се изправи срещу една измежду Каролин Гарсия и Магда Линет.

Дебютните минути в двубоя бяха повече от впечатляващи от страна на Плишкова, която имаше свръхзвуков старт на мача, след като ни правеше свидетели на класата в завършващите си удари при всеки свой контакт с топката. Чехкинята същевременно с това сервираше безупречно и след като заби шест аса, придружени от цели 15 уинъра, не остави никакви шансове на световната номер 22 да се противопостави и ѝ "върза геврек" в откриващия сет.

Със старта на втората част дойде и подобрението в играта на китайката, която видимо се беше отърсила от първоначалния шок и освен че се разписа в резултата, то тя започна да дирижира случващото се при размените от дъното на корта и не след се поздрави с пробив аванс за 4:2. В този момент обаче отговорът на бившата първа ракета на света беше повече от красноречив, след като тя влезе в убийствен ритъм и спечели 16 от следващите 18 точки, което обърнато в геймове означаваше четири поредни на сметката на фаворитката и съответно крайният успех беше за нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само 55 минути на корта: Плишкова разгроми световната №22 за място на 1/4-финалите! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | каролина плишкова | шуай жанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook