След седем месеца извън корта: Жо-Вилфред Цонга се завърна победоносно!

от в 22:30 на 24.01.2022
Калоян Соколов

Жо-Вилфред Цонга винаги е бил един от най-харизматичните образи в Тура и печелил симпатиите на феновете на своя страна чрез излючително атрактивния си стил на игра. Дори самият Ник Кирьос е признавал, че именно французинът е неговият идол в спорта, а ветеранът може да се похвали с един от най-забележителните рейдове за турнирен успех, когато победи Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер, за да извоюва титлата на Мастърса в Торонто.

Славните дни на Цонга обаче отдавна са в миналото и към момента той се намира на незавидната 260-та позиция в световната ранглиста. Бившят член на топ 5 изпитва сериозни проблеми в областта на кръста през последните две години и изглежда, че кариерата му е към своя край, но самият играч сподели как все още изпитва сериозна мотивация да се състезава и планира завръщане в спорта.

Въпросното събитие пък се състоя днес, като 36-годишният тенисист изигра двубоя си от първия кръг на Чаланджъра в Кимпер, където беше принуден да се включи, защото организаторите на Аустрелиън Оупън отказаха да му предоставят покана за основната схема на бившия финалист в Мелбърн. Цонга показа нагледно, че не е забравил да играе тенис на високо ниво и не остави никакви шансове на швейцареца Марк-Андреа Хюслер, надигравайки го с убедителното 6:4 6:3.

Французинът не се беше появявал на корта от миналогодишния Уимбълдън насам, само че седемте месеца отстъствия изглежда не са му се отразили особено пагубно и той реализира цели 13 директни точки от начален удар, а тепърва предстои да разберем колко точно добра е формата на някогашната пета ракета на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След седем месеца извън корта: Жо-Вилфред Цонга се завърна победоносно! Калоян Соколов
Теми:  
atp | жо-вилфред цонга | любопитно | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook