След силния Ролан Гарос: Кузманов с категоричен старт на Чаланджъра в Полша

от в 13:16 на 31.05.2022
Владислав Риждов

Димитър Кузманов остана на крачка от това да дебютира в основната схема на турнир от Големия Шлем, след като допусна поражение в решителния етап на квалификациите на Ролан Гарос. След кратка почивка тази седмица втората ни ракета се завръща на корта с участие на Чаланджър турнир в Познан, готов за нови победи. Жребият за първия кръг бе благоприятен за българина, като го противопостави срещу квалификанта Олексий Крутих, който само преди няколко дни нанесе разгормна загуба на бившия №6 Жил Симон. Мико обаче не трепна нито за миг и се класира за втория кръг след 6:2 7:5.

Срещата стартира с леко надмощие от страна на родния ни състезател и Мико превърна в брейк още първата възможност, до която достигна. За съжаление, пробивът бе моментално върнат от младия украинец, но Кузманов съумя бързо да се мобилизира и да заиграе на още по-високо ниво, което му донесе нови два поредни гейма на сметката - 4:1. До края инициативата бе изцяло в ръцете на нашия сънародник, въпреки че трябваше да преодолее сериозни трудности във финалната фаза на частта, но в крайна сметка сложи по категоричен начин точка на интригата.

Серия от пробиви между двамата даде началото на втората част, а балансът остана непроменен до 2:2. Тогава се появи моментен възход в играта на 308-я в света, който намери пробойна в защитата на Мико, но както се случи и по-рано, българинът мигновено възстанови равенството. Последваха няколко безупречни подавания за двамата, преди да се стигне до развръзката в мача. Кузманов си осигури минимум тайбрек, повеждайки с 6:5, но още в ответния сервис гейм на 22-годишния си опонент пловдивчанинът реализира брейк, който го изпрати към следващата фаза в Полша.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След силния Ролан Гарос: Кузманов с категоричен старт на Чаланджъра в Полша Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | обзор | олексий крутих | Чаланджър | чаланджър в познан

Коментари





Следвайте ни в Facebook