След титлата на US Open: Джокович пропуска почти целия останал сезон в ATP Тура

от в 10:50 на 12.09.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович само преди два дни завоюва своята 24-та титла от Големия шлем, но няма да има никакво време за почивка, защото трябва да се отправи директно към Валенсия, където да помогне на Сърбия да се класира за финалите на Купа "Дейвис". Западните ни съседи са в една група с тимовете на Южна Корея, Чехия и Испания, като първите два отбора в потока продължават към финалната фаза, а световният номер едно ще пропусне днешната битка с азиатците, но ще е на линия за останалите две.

Припомняме ви, че преди няколко дни стана ясно, че Карлос Алкарас се отказа от възможността да бъде в селекцията на иберийците и по този начин няма да видим нов дуел между двамата най-добри тенисисти на планетата. Самият Джокович пък също планира дълга пауза, след като приключи с ангажиментите си на 15 и 16 септември за своята родина.

Това разкри Горан Иванишевич, който до голяма степен потвърди, че Ноле ще отсъства от ATP Тура за повече от месец и половина, което е много вероятно да коства първата позиция в ранглистата на балканеца, въпреки че завоюва 3 от 4-те "мейджър" купи през сезона, защото Алкарас няма почти никакви точки за защита до края на сезона, докато Ноле ще брани точките си от финала в Берси и титлата на ATP финалите.

"Вече съм спечелил всичко с Новак. Имам титла от US Open с Чилич, но засега това ми убягваше с Джокович и най-после завършихме този цикъл. Така вече е завоювал трофеите и на четирите надпревари от Шлема, откакто съм му треньор, а също така сме печелили титли на на ниво ATP 500 и ATP 250. Не мисля, че планира да играе Чаланджъри или Фючърси, така че мога да се откажа свободно - пошегува се Иванишевич.

Не гледам твърде напред в бъдещето. Сега ми предстои да оперирам коляното си, а Новак ще отиде на Купа "Дейвис". След това той трябва да си почине добре и да се прегрупира. Надали ще играе в Китай и на по-малките турнири в Европа, но все пак ще трябва да изиграе едно събитие преди финалите на ATP в Торино. Вероятно ще се появим на Мастърса в Париж (30 октомври - 5 ноември). Сега е време да се насладим на тази победа" - споделя Иванишевич пред Sportklub.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След титлата на US Open: Джокович пропуска почти целия останал сезон в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook