След титлата от АО: Сабаленка инкасира обрат и "геврек" още на старта в Дубай

от в 13:51 на 20.02.2024
Елеонора Александрова

Изненадите във втория WTA-1000 турнир при жените започнаха още в самото начало, като действащата шампионка на Аустрелиън Оупън, Арина Сабаленка, допусна поражение от Донна Векич. Хърватката постигна една от най-големите си победи за малко повече от 2 часа и 20 минути игра, с резултат 6:7(5), 6:3, 6:0.

Сервис играта на двете не започна по най-добрия начин, като и двете допускаха немалко пробиви, което позволи да станем свидетели на доста обрати. Световната номер 2 имаше възможността да затвори сета по-рано от очакваното, като поведе с 5:3, а при 6:5 имаше три сетбола пред себе си. Бившата представителка на топ 20 обаче показа силен характер и успя да изравни геймовете. Тайбрекът започна добра за аутсайдерката в двубоя, като спечели първите си две точки, ала бившата номер 1 бързо върна контрола си и го спечели със 7:5.

Силното темпо, наложено от дългия гейм продължи и във втория, като Сабаленка успя да спечели подаване от началния удар на Векич и поведе с 2:0. В третия гейм представителката на Беларус имаше възможността да реализира още един пробив, ала точно тогава играта й бавно започна да се разпада, от което световната номер 31 се възползва и до края на сета допусна само едно подаване и го спечели с 6:3. 

Вдъхновена от събитията в миналия сет, миналогодишната полуфиналистка в Аустрелиън Оупън изцяло доминираше последната част на двубоя, като не остави шанс на фаворитката да спечели и един гейм и "върза геврек" за точно 30 минути.

В третия кръг в Дубай Донна Векич ще срещне Сорана Кърстя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След титлата от АО: Сабаленка инкасира обрат и "геврек" още на старта в Дубай Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка | донна векич | дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook