След триумфа над Рибакина: Кърстя повали и олимпийската шампионка на US Open!

от в 22:43 на 03.09.2023
Калоян Соколов

Сорана Кърстя изживява най-добрия си тенис сезон през последното повече от десетилетие и неслучайно ще играе на втория си 1/4-финал в Големия шлем през кариерата и първи от 2009-та година насам. Румънката осъществ сериозна сензация в третия кръг, когато надигра Елена Рибакина, а днес тя прибави още един много елитен скалп към този на бившата шампионка от Уимбълдън, надделявайки над Белинда Бенчич, която е актуалната златна олимпийска медалистка на сингъл - 6:3 6:2.

Така 33-годишната тенисистка за пръв път в кариерата си намери място във финалната осмица в Ню Йорк, въпреки че досега имаше цели 14 участия в основната схема на турнира, а в следващата фаза ще я очаква сблъсък с финалистката от Ролан Гарос - Каролина Мухова.

Кърстя започна срещната вихрено и не се колебаеше да атакува от всяка една позиция на корта, докато световната номер 13 нямаше никакъв ритъм в ударите си и правеше грешка след грешка. Това позволи на балканската представителка да вземе преднина от 3:0, която скоро беше удвоена и Бенчич беше изправена пред заплахата да инкасира "геврек" в откриващия сет, изоставайки с 0:5. Все пак по-високоранкираната състезателка върна единия от брейковете си изостава, но разликата в резултата беше твърде сериозна и частта отиде в сметката на 30-ата поставена.

Вторият се развиваше абсолютно идентично и наглед всичко изглеждаше предрешено, след като румънката отново си осигури два пробива аванс при 4:1. Швейцарката обаче даде някакви признаци на съживяване и отмъкна следващото подавана на съперничката си, но впоследствие самата тя предаде началния си удар и много скоро Кърстя можеше да се поздрави с победата в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След триумфа над Рибакина: Кърстя повали и олимпийската шампионка на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | белинда бенчич | Обзори | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook