След триумфа си в Буенос Айрес: Защитаващият шампион Алкарас повежда схемата в Рио (жребий)

от в 05:35 на 20.02.2023
Мартин Петков

Дългоочакваното завръщане в Тура на Карлос Алкарас стана факт през изминалата седмица, след като 19-годишният испанец избра да открие сезона си с турнира в Буенос Айрес, където беше над всички и завоюва първия си трофей за 2023-та. Време за празненства пред тийнейджъра обаче няма и той мигновено ще се отправи към Бразилия, защото в хода на следващите дни му предстои да брани трофея си от АТР 500 надпреварата в Рио, на която триумфира преди 12 месеца и по този начин бяха поставени основите на незабравимия за него сезон 2022-ра, който завърши като водач на световната ранглиста.

Жребият за състезанието в карнавалния град пък отреди на старта при защитата на отличието си Карлитос да се изправи срещу един от домакинските представители, получили "уайлд кард" за участие, в лицето на световния номер 554 Матеуш Алвеш. Очакван успех за Алкарас над бразилеца ще го изведе до наглед непредвещаващ трудности двубой във втория кръг на турнира срещу един измежду квалификанта Томас Бариос Вера и неподражаемия Фабио Фонини.

Нова победа на шампиона от US Open по всяка вероятност ще означава, че в четвъртфиналната фаза ще станем свидетели на повторение на миналогодишния финал в Рио, когато талантът от Мурсия надигра Диего Шварцман, който в момента е поставен под номер пет в схемата и е бивш носител на трофея от състезанието. Любопитното е, че в този поток място намери и шампионът от 2019-а Ласло Джере, който единствен на турнира в Буенос Айрес съумя да спечели сет срещу доскорошната първа ракета на планетата.

Оттам насетне нещата пред испанеца стават повече от сериозни и в спор за място в мача за титлата, според предварителните прогнози, той ще трябва да се изправи срещу друг от водачите на следващата генерация в лицето на Лоренцо Музети, който неведнъж е засвидетелствал афинитета си към играта на клей, като именно той надделя над възпитаника на Хуан Карлос Фереро във финала на турнира от същата категория в Хамбург. Сред останалите потенциални съперници на Карлитос в полуфиналите, които попаднаха в четвъртината на италианеца, пък откриваме още Себастиан Баез, спечелил титлата в Кордоба, и бившия носител на трофея в кварталния град - Кристиан Гарин.

Долната половина на схемата пък бива предвождана от Камерън Нори, който при успех на старта над "щастливия губещ" Хуан Мануел Серундоло, навярно ще оформи сблъсък с Доминик Тийм, който завоюва титлата в Рио през 2017-а. Британецът по пътя си към нов финал на землени кортове, след като вчера загуби от Алкарас в сблъсъка за отличието на турнира в "Градът на тангото", потенциално ще трябва да премери сили с редица изявени специалисти на клей, сред които личат имената на Жоао Соуса, Жауме Мунар, Бернабе Сапата Мирайес, както и поставените респективно под номер 4 и 7 в схемата - Франсиско Серундоло и Алберт Рамос-Виньолас.

Целия жребий за АТР 500 турнира в Рио можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След триумфа си в Буенос Айрес: Защитаващият шампион Алкарас повежда схемата в Рио (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | диего шварцман | доминик тийм | жребий | камерън нори | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | лоренцо музети | рио

Коментари





Следвайте ни в Facebook