След участието в Ротердам: Григор запазва мястото си и е в непосредствена близост до топ 10

от в 02:50 на 19.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров изпрати поредната си силна седмица от началото на новия тенис сезон, след като записа три успеха, извели го на върха в класацията за най-много победи досега през годината в АТР Тура, както и до полуфиналната фаза на АТР 500 надпреварата в Ротердам. По този начин най-добрият български тенисист повтори постижението си отпреди 12 месеца в нидерландския град, когато отново намери място във финалната четворка на турнира, благодарение на което защити точковия си актив, към който дори прибавя 20 пункта и със своите 2925 точки запазва позицията си на световен номер 13.

Така мечтаното от всички ни, и най-вече от самия Григор, завръщане на първата ни ракета в челната десетка на планетата пък изглежда все по-близо до осъществяването си, предвид факта че последният член на топ 10 към днешна дата - Тейлър Фриц, разполага с актив от 3065 пункта, докато местата между американеца и родния ни представител са заети от Стефанос Циципас и Каспър Рууд, респективно с по 2990 и 2965 точки.

Следващата надпревара в календара на Димитров пък се явява изключително силният АТР 500 турнир в Акапулко, стартиращ в началото на идната седмица, където българинът е бивш шампион и единствено бихме могли да си пожелаем в мексиканския град да продължи отличното представяне на Гришо, който има страхотна възможност, при добър резултат в състезанието, да се завърне в топ 10 още тогава. Пълния облик на класацията на АТР можете да разгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След участието в Ротердам: Григор запазва мястото си и е в непосредствена близост до топ 10 Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook