След успеха на Sofia Open: Милев и Нестеров триумфираха в българския финал в Созопол!

от в 14:34 на 22.10.2022
Мартин Петков

Българският тенис несъмнено се радва на сериозен възход в последните месеци, като нов сериозен атестат в това отношение е финалът на надпреварата при двойките на Фючърса от категория М15 в Созопол. До мача за титлата в комплекса "Санта Марина" достигнаха два родни тандема, първият от които е съставен от 19-годишния Пьотр Нестеров и 18-годишния Янаки Милев, докато във втория личат имената на 20-годишния Антони Генов и 17-годишния Адриано Дженев.

Двете двойки по пътя си към финалната схватка надиграха първите и вторите поставени в състезанието, за да се срещнат помежду си през днешния, оспорвайки си отличието в морския град. Нестеров/Милев впечатлиха почитателите на тениса у нас още с изявите си по време на тазгодишния Sofia Open, когато записаха и дебютна АТР победа, което несъмнено изигра своята роля от психическа гледна точка във финала в Созопол, за да може тийнейджърското дуо да триумфира с първата си съвместна титла - 6:3 6:2

В началото на двубоя видимо по-обиграният тандем, между Пьотр и Янаки, властваше на корта, като всички ключови точки биваха причислени към актива им и те излязоха напред с 4:0. Дженев и Генов постепенно се отърсиха от шока на старта на срещата и частично редуцираха пасива, връщайки единия си пробив пасив, ала нова добра игра в близост до мрежата предопредели развоя на събитията и тийнейджърите записаха откриващия сет на сметката си.

Във втората част Адриано и Антони взеха инициативата на своя страна и пробиха подаването на съперниците си, повеждайки с ранен брейк аванс. Нестеров и Милев обаче светкавично отговориха, като спечелиха четири поредни гейма, което им донесе солидно предимство в резултата и те подпечатаха титлата си още при сервис на своите сънародници.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха на Sofia Open: Милев и Нестеров триумфираха в българския финал в Созопол! Мартин Петков
Теми:  
ITF | адриано дженев | антони генов | бг тенис | бгтенис | пьотр нестеров | следваща генерация | созопол | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook