След успеха над Надал: Шаповалов преклони глава пред Рууд след оспорвана битка

от в 19:05 на 13.05.2022
Мирела Николова

Денис Шаповалов впечатли с представянето си през вчерашния ден, когато надделя над Рафаел Надал, и въпреки физическите проблеми, които изпитваше Матадора в края на третия сет, то канадецът заслужава да бъде поздравен за показаното от своя страна. Днес той отново демонстрира страхотна игра, но отстъпи на четвъртфиналите в Рим пред световния №10 Каспър Рууд в изключително близък двубой, продължил 2 часа и 19 минути и завършил с краен резултат 7:6(7) 7:5 в полза на норвежеца, който в сблъсък за място на финала очаква победителя от мача между Новак Джокович и Феликс Оже-Алиасим.

Откриващият сет бе изключително оспорван и резултатът вървеше гейм за гейм. Младокът се опитваше да налага агресивния си стил на игра и често си откриваше пътя напред към мрежата, откъдето бе почти безпогрешен. От своя страна, Рууд също търсеше инициативата в разиграванията и уинърите от неговата ракета също не липсваха. Пълното изравняване на силите предизвика изиграването на тайбрек, в който паритетът остана непокътнат до 7:7 точки, когато с огромна доза късмет норвежецът достигна до втория си сетбол и впоследствие съумя да се поздрави с успеха в сета.

Сценарият от дебютната част се повтори, като двамата състезатели продължиха да демонстрират забележителна стабилност от сервис линията, поради което пробивите отново липсваха. В десетия гейм Рууд бе изправен пред опасност от загуба на подаването си, което бе равнозначно на сетбол, но показа характер и съумя да оцелее в сета. Това му вдъхна сериозна доза увереност и в ответния сервис гейм на противника си скандинавецът получи 9 възможности за пробив, последната от които най-сетне съумя да материализира, за да сложи край на продължилия 14-минути гейм. Така той се приближи само на крачка от победата, която стана факт след поредното му безапелационно подаване.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над Надал: Шаповалов преклони глава пред Рууд след оспорвана битка Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | каспър рууд | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook