След успеха си срещу Томова: Свитолина проведе наказателна акция и е на 1/8 финал на АО

от в 13:07 на 20.01.2024
Кристиян Клепалски

Световната номер 23 Елина Свитолина спечели в два сета(6:2 6:3) мача си от третия кръг на Аустрелиан Оупън срещу швейцарката Виктория Голубич за час и 4 мин. игра. Украинката се класира за 1/8 финалите, където й предстои двубой срещу екзекуторката на световната номер 1 Ига Швьонтек в днвешния ден - чехкинята Линда Носкова. През целият мач, Свитолина игра много добре и безпроблемно успяваше да си върне предимството в геймовете, след като на няколко пъти бе пробивана от Голубич. Най-доброто й постижение на Откритото първенство на Австралия е четвъртфинал, като на два пътти се класира на тази фаза през 2018 и 2019 година. 

Първият сет започна много добре за украинката след като успя да пробие на два пъти съперничката си. Моментът, в който можеше да затвърди направените пробиви, тя се пречупи на собствен сервис и Голубич веднага върна един от тях. Свитолина обаче запази концентрацията си в следващия гейм, като съумя отново да вземе сервис гейма на швейцарката, повеждайки с 4:2. И двете тенисистки допускаха непредизвикани грешки, но по-стабилната в ключовите моменти остана 23-та в световната ранглиста при жените. В края на сета, тенисистката, родена в Швейцария, допусна да бъде пробита в своето подаване, след като направи двойна грешка. По този начин Елина поведе в резултата. Дори и в хода на частта да имаше 63% успеваемост на първия си сервис, то това не й спомогна за добрата координация при ударите. 

Вторият сет протече по идентичен начин, след като отново 2-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем направи пробив за 3:1 в нейна полза, но не се възползва от преднината си и опонентката й си върна пробива така, че да може да се върне в сета и да изравни рвзултата в гейимовете. Точността при форхендите на Голубич се повиши и започна да затруднява украинката, но и Свитолина не отпусна ръката в нито един момент. Тя през цялото време стоеше много добре на корта, дори и да не успяваше да спечели всяко свое подаване. Най-важният гейм във втората част беше взет от бившата номер 3, който бе на сервиса на швейцарката, и я проби за 5:3, а при своето подаване остана хладнокръвна и затвори сета и мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха си срещу Томова: Свитолина проведе наказателна акция и е на 1/8 финал на АО Кристиян Клепалски
Теми:  
Аустрелиан Оупън | виктория голубич | елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook