След успеха в квалификациите в Рим: Жребият изправи Томова срещу 2-кратна WTA шампионка

от в 03:09 на 10.05.2023
Мартин Петков

Виктория Томова вече имаше своето победоносно начало на кампанията си на силната WTA 1000 надпревара в Рим, след като преодоля квалификациите в състезанието от позицията на топ поставена в тях, за да намери място в основната схема. През вчерашния ден пък Вики научи името на първата си съперничката в същинската фаза на турнира във Вечния град, след като жребият ѝ отреди да се изправи срещу световната номер 51 Юлия Путинцева, която е носителка на две WTA титли и е бивша представителка на топ 30.

Сблъсъкът между първата ни ракета при дамите и казахстанката ще се проведе още днес, като мачът помежду им е насрочен като втори в програмата на Court 1 и двете тенисистки се очаква да излязат на корта не преди 13:30 часа българско време. Томова досега няма предишни съревнования с въпросната си съперничка, която постигна една победа на надпреварата от същия ранг в Мадрид по-миналата седмица, но въпреки това трудно можем да определим някоя от двете за фаворит в предстоящия двубой.

Поглед напред във времето в схемата на турнира в италианската столица пък ни показва, че в случай на победа през днешния ден за световната номер 76 над Путинцева, то тя още във втория кръг ще трябва да премери сили с представителката на топ 10 и настояща вицешампионка от Ролан Гарос - Кори Гоф, която е сред изявените тенисистки в Тура на червени кортове и заема статута на шеста поставена в Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха в квалификациите в Рим: Жребият изправи Томова срещу 2-кратна WTA шампионка Мартин Петков
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | рим | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook