След здрава битка: Рууд постигна дебютния си успех на Уимбълдън и продължава към втори кръг

от в 19:23 на 27.06.2022
Владислав Риждов

Каспър Рууд се радваше на едни от най-добрите си моменти в Тура, когато достигна до дебютния си "мейджър" финал върху любимия клей по време на Ролан Гарос. Точно обратното стоят нещата за световния номер 6, когато става дума за играта на трева, и самият той сподели, че не е никак голям фен на настилката и че подготовката му ще се състои в това да практикува голф. Това се потвърди още в първия му мач в Куинс, където той бе шокиран от превърналия се впоследствие в сензация Раян Пенистън. Изглежда обаче, че Рууд все пак се е отнесъл сериозно в дните преди Уимбълдън, защото днес записа дебютната си победа в надпреварата, след като неизменно допускаше поражение в предходните си три участия. Това стана факт преди минути, когато финалистът от Париж се справи в последователни части с Алберт Рамос-Виньолас и за първи път в кариерата си продължава към втори кръг - 7:6(1) 7:6(9) 6:2.

В голямата си част двубоят премина под диктовката на сервиращите, които чрез чудесни комбинации печелеха своите сервис геймове. В откриващата част Рууд и Виньолас се добраха до няколко шанса за брейк, но на такъв така и не станахме свидетели, което означаваше, че съдбата на сета ще бъде решена от тайбрек. Той започна с преимущество за Рууд и норвежецът загуби само една точка в хода на дългия гейм, за да направи първата крачка към победата.

По идентичен начин се разви ситуацията и след подновяването на действията. Този път двамата бяха дори още по-категорични и нямаше индикации, че балансът в силите може да бъде нарушен. Точно в края обаче Рууд предприе настъпателни действия и си извоюва пробив аванс, но третият в схемата не успя да развие стореното, и така се стигна до втори пореден тайбрек. Той беше доста по-оспорван от предходния, като опитният испанец бързо си изгради сериозна преднина от 6:2, която почти сигурно означаваше, че ще изравни резултата. На съвсем друго мнение пък беше Рууд, който спаси и петте сетбола на опонента си, преди да реализира пълен обрат в точките.

Имайки вече аванс от 2:0 сета, Рууд заигра по-освободено и излъчваше самочувствие във всяко едно от отиграванията си. Скандинавският състезател стартира на високи обороти третата част и рано намери пролука в играта на левичаря, за да поведе с 4:1, а в остатъка даде само още един гейм на съперника си, преди да се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След здрава битка: Рууд постигна дебютния си успех на Уимбълдън и продължава към втори кръг Владислав Риждов
Теми:  
алберт рамос-виньолас | каспър рууд | обзор | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook