Следващата съперничка на Томова: Бивша финалистка от Големия шлем и 30-а поставена

от в 04:59 на 22.03.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се възползва максимално от възможността да дебютира в основната схема на надпреварата в Маями, след като на старта надигра словачката Ана-Каролина Шмидлова с категоричното 7:5 6:2 и по този начин записа втората си победа на ниво WTA 1000 през своята кариера. Родната ни представителка отпадна във финалния квалификационен кръг, но получи шанс да замести местната представителка Лоурън Дейвис, придобивайки статут на "щастлива губеща". 

В следващия кръг пък за Вики предстои изключително сериозно изпитание, защото тя ще трябва да премери сили с Даниел Колинс, която се намира под номер 30 в световната ранглиста. Америнкaта е двукратна шампиона в WTA Тура, но безспорно нейното най-голямо постижение е достигането до финала на Аустрелиън Оупън през миналия сезон. Всъщност Томова и Колинс имат един изигран мач помежду си, който се състоя на Ролан Гарос през 2022-ра и по-високоранираната състезателка спечели с разгромното 6:0 6:4.

 30-тата в света е известна със своя изключително агресивен стил на игра, както и твърди буйните си реакции на корта, които показват, че винаги гори в играта и е готова да се бори до последно. Наглед първата ни ракета при дамите не изглежда да има особено добри шансове за успех, но нека да не забравяме, че нашата сънародничка съвсем наскоро взе сет от самата Джесика Пегула, така че определено е способна на изненади.

Самата среща между двете състезателки ще се проведе в четвъртък, като утре вечер ще се разберем и от колко часа се очаква да стартира двубоя на нашето момиче.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващата съперничка на Томова: Бивша финалистка от Големия шлем и 30-а поставена Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | даниеле колинс | маями | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook