Следващият опонент на Григор: Световният №21, който спечели титла преди седмица

от в 23:41 на 09.08.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри победоносно кампанията си на тазгодишния Мастърс турнир в Монреал, надделявайки над световния №237 Алексис Галарно. Българинът изигра образцов първи сет, но в началото на втората част допусна спад в представянето си, довел до пробив и изоставане с 2:5, ала впоследствие показа борбеност и спечели следващите пет гейма, за да затвори срещата в своя полза. По този начин нашето момче си гарантира място във втория етап на надпреварата, където му предстои да се изправи срещу Алекс Де Минор.

За да достигне до двубой с родния ни представител, австралиецът трябваше да преодолее съпротивата на Денис Шаповалов, който се намира в изключително негативен период, тъй като е загубил 9 от последните си 10 мача. Двубоят между Де Минор и Шаповалов стартира през вчерашния ден, но поради дъждовните валежи в канадския град бе прекъснат в тайбрека на втория сет и бе доигран днес, когато роденият в Сидни състезател успя да довърши започнатото и узакони победата си, оформяйки крайното 7:5 7:6(4).

Представителят на Австралия може да се похвали с достигане до 15-ата позиция в световната ранглиста през миналия сезон, като в момента се намира на прага на топ 20, заемайки 21-вото място - 2 позиции зад първата ни ракета. В кариерата си австралиецът е завоювал общо 6 АТР трофея, последният от които дойде в първия ден от настоящия месец, когато триумфира на ATP 250 надпреварата в Атланта. 

До този момент Димитров и Де Минор са се срещали два пъти, като всеки от мачовете им се е състоял на твърди кортове. В първия от тях, който се проведе в осминафиналната фаза на US Open 2019, най-добрият ни тенисист надделя в последователни сетове, но година по-късно австралиецът взе реванш в полуфиналите на турнира в Антверпен. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият опонент на Григор: Световният №21, който спечели титла преди седмица Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | бгтенис | григор димитров | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook