Следващият съперник на Григор в Бризбейн: Световният №56, от когото не е губил дори сет

от в 10:18 на 02.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров се поздрави със страхотна победа, дошла след обрат, срещу бившия номер едно Анди Мъри в първия ден от 2024-та година, с което подпечата класирането си за втория кръг на АТР 250 турнира в Бризбейн. Близо 24 часа по-късно пък вече е ясно и името на следващия съперник за най-добрия ни тенисист в надпреварата, като това ще бъде наглед непретенциозния Даниел Алтмайер, който се справи със съпротивата на домакинския представител и квалификант Ли Ту, надвивайки го в два тайбрека със 7:6(5) 7:6(4).

По този начин германецът си гарантира във втория етап от състезанието да се изправи срещу българина, имащ статута на бивш шампион в Бризбейн, като предстоящата битка между двамата се явява трети двубой в тяхното съперничество, което е изцяло доминирано от Димитров с неговите две победи, при които не е загубил дори сет. Алтмайер, който към момента заема 56-о място в световната ранглиста, докато рекордното му такова е 47-ата позиция, пък от своя страна далеч не се слави с особени постижения на твърда настилка, имайки 6 успеха в 33 мача на ниво АТР, и трудно би имал каквито и да било аргументи, за да спре похода на втория поставен в надпреварата.

Освен всичко, то 25-годишният Алтмайер до много скоро се състезаваше основно в Чаланджър Тура, където показателите му на хард също така не блестят и във визитката му откриваме едва една спечелена титла, докато на любимия си клей може да се похвали с цели шест трофея. Именно на землената настилка обаче се изигра и последният дуел между Григор и германеца, датиращ от миналата година, когато двамата се срещнаха в третия кръг на Ролан Гарос и първата ни ракета безпроблемно стигна до крайния успех, като за нас остава надеждата това представяне да бъде повторено и на австралийска земя от световния номер 14, който да резервира билета си за четвъртфиналната фаза в Бризбейн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник на Григор в Бризбейн: Световният №56, от когото не е губил дори сет Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | бризбейн | григор димитров | даниел алтмайер | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook