Следващият съперник пред Григор: Любимец на публиката с победа над Федерер и титла от АО

от в 11:49 на 16.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров най-после в последния състезателен ден от първия кръг на Откритото първенство на Австралия имаше възможност да открие кампанията си в надпреварата, като го направи по повече от сполучлив начин, надвивайки неудобния си съперник Мартон Фучович с крайното 4:6 6:3 7:6(1) 6:2 в сблъсък, продължил 3 часа и 27 минути. С това най-добрият български тенисист си гарантира място във втория кръг на Аустрелиън Оупън, като току-що научи името на следващия си опонент в турнира - Танаси Кокинакис, който прекара цели 4 часа и 20 минути на корта, за да триумфира в петсетова битка, завършила със супертайбрек, срещу Себастиан Офнер след 7:6(1) 2:6 6:7(4) 6:1 7:6(8).

По този начин шампионът в Бризбейн и австралиецът оформиха дуел помежду си във втория етап на състезанието, като въпросният двубой се явява тяхна дебютна за съперничеството им среща, което допълнително би усложнило задачата пред родния ни представител. 27-годишният местен любимец към момента е ранкиран под номер 80 в световната ранглиста, докато рекордното му класиране датира от юни 2023-та, когато заема 65-ото място в подреждането, но от него момент насам качеството в резултатите му спадна драстично и той в даден етап от сезона се наложи да заиграе дори на Чаланджър сцената.

Кокинакис освен всичко може да се похвали и с една титла на ниво АТР в колекцията си, след като преди 24 месеца триумфира в родния си град Аделаида, при това взимайки участие посредством "уайлд кард" в състезанието. Австралиецът също така може да се похвали с постижение, за което мнозина просто мечтаят, а именно победа над легендарния Роджър Федерер, когото детронира от трона на Мастърса в Маями през вече далечната 2018-а, когато Танаси е все още 19-годишен, преди впоследствие контузиите да спрат възхода в развитието му.

Коки още може да нарече себе си и шампион от Аустрелиън Оупън, след като преди две години заедно с най-добрия си приятел - Ник Кирьос, обединиха сили за турнира на двойки и извървяха пътя до трофея, което автоматично ги нареди в историята като първия тандем, който триумфира в Мелбърн, участвайки благодарение на "уайлд кард". С представянето си на домашната сцена в хода на кариерата си, световният номер 80 неведнъж е доказвал, че е опасен противник за всеки един състезател в АТР Тура, но за нас остава надеждата, че Григор отново ще ни зарадва в четвъртък и ще запише седмата си поредна победа през новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник пред Григор: Любимец на публиката с победа над Федерер и титла от АО Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | Аустрелиън Оупън | бгтенис | григор димитров | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook