Следващият съперник пред Григор на АО: Световният №69, с когото не се е срещал никога преди

от в 14:31 на 18.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров изигра нов изключително силен двубой от старта на новия сезон насам, като реализира изумителните 68 уинъра при успеха си над местния любимец Танаси Кокинакис в сблъсъка им от втория кръг на Аустрелиън Оупън, завършил с крайното 6:3 6:2 4:6 6:4 в полза на първата ни ракета, който прекара три часа и половина на корта. С това най-добрият български тенисист подпечата класирането си за третия етап в Мелбърн, където няма да срещне 23-ия поставен в схемата - Алехандро Давидович Фокина, каквито бяха предварителните очаквания, след като световният номер 69 Нуно Боржеш поднесе своеобразната сензация и се наложи в последователни сетове над испанеца по-рано днес - 7:6(7) 6:3 6:3.

Така 26-годишният португалец си гарантира и дебют в тази фаза на надпревара от Големия шлем, като предстоящата битка между него и Димитров се явява дебютна за тяхното съперничество, в което към момента не личат предишни дуели. Няма да е изненада, ако името на Боржеш ви звучи непознато, предвид факта че ибериецът на ниво АТР няма особени успехи и главните му постижения с ракета в ръка идват в Чаланджър Тура, където може да се похвали с цели пет титли.

Към момента той се намира на 69-ото място в световната ранглиста, малко по-назад от рекордната си позиция на номер 63, която постига през миналия октомври, като именно сега в Мелбърн се наслаждава и на най-добрата си кампания в "мейджър" надпреварите. Визитката на Боржеш обаче на пръв поглед далеч не изглежда стряскаща или близо до равностойно спрямо тази на Григор, който макар и да среща непознат за себе си противник, несъмнено ще влезе в ролята на абсолютен фаворит за победата в съботния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник пред Григор на АО: Световният №69, с когото не се е срещал никога преди Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | бгтенис | григор | григор димитров | димитров | нуно боржеш | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook