Следващият съперник на Григор: Тенисист, който го е побеждавал при последните им две срещи

от в 01:06 на 06.07.2023
Калоян Соколов

Иля Ивашка ще е съперникът на Григор Димитров във втория кръг на Уимбълдън. Беларусинът изненадващо загуби откриващия сет от двубоя си с аржентинеца Федерико Кория, който никога през цялата си кариера не е печелил мач на трева. Все пак бившият 1/8-финалист в състезанието доказа далеч по-голямата си класа върху тревното покритие и дори съумя да върже геврек на съперника си в четвъртата част - 4:6 6:4 6:3 6:0. 

Световният номер 102 разполага с остър сервис и мощни плоски удари, което го превръща в опасен съперник на най-старата тенис настилка, но можем да кажем, че той е изключително далеч от най-добрата си спортна форма и в един момент от настоящия сезон беше влязъл в серия от осем поредни загуби, като в подготвителните тревни турнири записа две поражения на старта.

Трябва обаче да отчетем, че Ивашка е побеждавал Григор в последните им две срещи, имайки аванс от 2:1 в преките им сблъсъци. За последно двамата се срещнаха на миналогодишния Sofia Open, където бившият номер 40 не отпусна нито сет на първата ни ракета. Не бива обаче да подценяваме обстоятелства, че досега Григор и Ивашка никога не са играли помежду си на трева, а също така към момента определено най-добрият български тенисист се намира в много по-добро състояние и определено можем да го определим за фаворит в предстоящия сблъсък.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник на Григор: Тенисист, който го е побеждавал при последните им две срещи Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Иля Ивашка | следващ съперник | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook