Случай на Covid -19 в хотела на Григор поставя доиграването на турнирите в Мелбърн под съмнение

от в 16:04 на 03.02.2021
Диана Андреева

Всички тенисисти прекараха две седмици в карантина с цел да бъде огринчено разпространението на COVID-19, но по-рано през деня стана ясно, че един от работниците в хотел Grand Hyatt, където бяха настанени част от играчите, е дал положителна проба за коронавирус.

Това означава, че всички контактни лица на заразения - приблизително 600 души, включително и първата ни ракета Григор Димитров, ще бъдат изследвани и само в случай, че дадат отрицателен резултат, тенисистите ще бъдат допуснати обратно на корта, а в противен случай ще бъдат поставени в изолация.

Поради тази ситуация, има възможност през утрешния ден графикът за провеждане на мачовете да бъда променен, като има и вероятност всички турнири да бъдат временно прекъснати, поне докато тестовете на тенисистите станат готови. Подобно отлагане обаче е обвързано и с предстоящия Australian Open, който по план трябва да започне на 8 февруари и с ден отлагане Murray River Open, Gippsland Trophy и останалите турнири, състоящи се в момента в Мелбърн, няма да бъдат завършени.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Случай на Covid -19 в хотела на Григор поставя доиграването на турнирите в Мелбърн под съмнение Диана Андреева
Теми:  
Австралия | открито първенство на австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook