Случи се: Възпитаникът на чичо Тони ще се изправи срещу Рафаел Надал

от в 18:43 на 27.05.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим с всеки изминал двубой се представя все по-убедително на клей, за което несъмнено сериозен принос има съвместната му работа с Тони Надал. Канадецът постигна две впечатляващи победи до момента на Ролан Гарос, а през днешния ден срещна Филип Краинович в търсене на трета такава, която да го изпрати във втората седмица на турнира.

В хода на сблъсъка Алиасим регистрира умопомрачителните 58 печеливши удара в рамките на едва три сета, като в добавка и сервисът му функционираше повече от отлично, за да може след точно 3 часа на корта световният номер 9 да триумфира със 7:6(3) 7:6(2) 7:5. Успехът отвежда канадеца във фазата на осминафиналите, където му предстои да се изправи срещу вездесъщия крал на клея Рафаел Надал.

Началото на двубоя не предостави особена интрига, след като двамата състезатели безпроблемно печелиха своите подавания, докато посрещачите нямаха възможност за нещо повече. Тази тенденция се запази и впоследствие, за да стигне до закономерен тайбрек, предвид факта че не видяхме нито един брейкбол. Оже-Алиасим в изминалите 50 минути игра загатна, че е по-добрият от двамата на корта, като в дългия гейм съумя да затвърди убежденията с няколко страхотни отигравания и не изпусна водачеството нито за миг, триумфирайки в откриващия сет.

Втората част стартира по сходен начин на първата, ала в този случай световният номер 9 демонстрира по-голяма увереност в своите офанзиви, което моментално му донесе искания резултат и той излезе с пробив напред. Последвалите минути безспорно бяха в полза на Феликс, който си осигури два сетбола при сервис на сърбина, но ги пропиля и инкасира брейк на своя сметка, с което Краинович възстанови паритета, за да станем свидетели на пореден дълъг гейм. Канадецът отново показа присъщия му характер на тенисист от топ 10, като наложи доминацията си още от първата точка и напълно заслужено увеличи преднината си в отделните части.

Балканецът нямаше никакво намерение да се предава и се възползва блестящо в един от малкото слаби моменти на именития си противник, за да реализира ранен пробив в началните минути на третия сет. Канадецът не допусна да остане дълго в догонваща позиция, като с бързи комбинации наруши ритъма на Краинович и след близо 10-минутен гейм възстанови равенството. Алиасим впоследствие наложи пълното си господство на корта и с решителен пробив в последния възможен момент стигна до крайния успех в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Случи се: Възпитаникът на чичо Тони ще се изправи срещу Рафаел Надал Мартин Петков
Теми:  
atp | ролан гарос | феликс оже-алиасим | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook