Служебна загуба на точка заради предварително празнуване: Нори отново наруши тенис етикета

от в 10:23 на 30.05.2023
Калоян Соколов

Камерън Нори беше сериозно разкритикуван от Новак Джокович за поведението си на корта по време на техния осминафинален двубой от Мастърса в Рим, когато британецът заби смач в тялото на сърбина, който вече се беше обърнал с гръб към мрежата, което е традиционен жест за предаване на точката. Освен това 22-кратният шампион не забрави да изтъкне, че неговият съперник е взел медицински таймаут в края на втория сет, когато точно на Джокович му предстоеше да сервира за крайната победа, а всичко това накара балканецът да поздрави изключително хладно своя съперник след края на сблъсъка.

Вчера пък бившият носител на трофея в Индиън Уелс отново се оказа замесен в ситуация, която оспорва неговите спортсменски качества, въпреки че е наистина много трудно да се прецени до колко наистина той имаше вина в конкретния случай.

Действието се разви в началото на втория сет от двубоя на първия кръг на Ролан Гарос между Нори и Беноа Пер, когато световният номер 13 загуби служебно точка, тъй като според съдията на стола се е израдвал предварително с вик "да" и така е попречил на своя опонент да остане в разиграването. От повторението действително се вижда, че британецът издава някакъв звук след чудесно изпълнен форхенд по правата, но самият той твърди как това е бил най-обикновено стон при изпълнение на удар.

Самата точка пък оказа голямо влияние върху хода на срещата, защото местният любимец съумя да пробие точно в този момент и дори обърна нещата до 2:1 сета в своя полза, само че накрая фаворитът показа по-голяма психологическа устойчивост и триумфира в 5 сета.

"Решението на съдията беше напълно абсурдно. В момента съм сигурен, че е разбрал колко много сбърка, а това можеше да ми коства мача. За пръв път ми се случва нещо подобно в моята кариера и е неприемливо да трябва да плащам с толкова извънредни усилия за чужди грешки" - сподели ядосаният Нори на своята пресконференция.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Служебна загуба на точка заради предварително празнуване: Нори отново наруши тенис етикета Калоян Соколов
Теми:  
atp | камерън нори | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook