"Смятам да стана французин през следващите дни": Опитът на Зверев да спечели публиката

от в 15:15 на 02.06.2023
Мирела Николова

Да играеш срещу французин на Ролан Гарос, може да се превърне в истински кошмар, след като френската публика често забравя за всякакъв тенис етикет и уважение към противника в опита си да подкрепи своите сънародници. През вчерашния ден Тейлър Фриц изпита това на свой гръб, след като неведнъж зрителите реагираха с освирквания на негови страхотни изпълнения. Американецът обаче също не им остана длъжен и веднага след мача в продължение на една минута не спря да провокира зрителите, показвайки им с жест да замълчат и навличайки си още по-силна омраза.

Александър Зверев обаче реши да предприеме друг подход към французите, които вече нямат нито един останал свой представител както в турнира при мъжете, така и при дамите. В интервюто си на корта след снощната победа германецът опита да привлече публиката на своя страна, шегувайки се, че възнамерява да "стане французин" през следващите дни, за да има тяхната подкрепа.

"Не е особено приятно да играем, когато вие сте срещу нас, защото тук винаги е много шумно и усещането е за враждебно отношение. През следващите 10 дни обаче бих могъл да стана французин и смятам, че тогава всички ще бъдем доволни и ще можем заедно да се наслаждаваме на престоя ми на корта", каза Саша.

След това той бе помолен от интервюиращия Алекс Кореча да каже няколко думи на френски, за да може още по-силно да се хареса на зрителите. "Merci beaucoup ("Благодаря много"), Париж. Това е всичко, което мога да кажа на френски", завърши с усмивка бившият финалист от Шлема, който изглеждаше, че бе изпълнил своята мисия, съдейки по доволните лица на зрителите по трибуните.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Смятам да стана французин през следващите дни": Опитът на Зверев да спечели публиката Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook