Sofia Open 2019: Анди Мъри идва вместо Григор

от в 12:51 на 19.10.2018
Георги Христов

За първи път в България може да видим тенисист, който е бил №1 в световната ранглиста при мъжете. Според БНР Анди Мъри планира да участва на турнира Sofia Open през 2019 година, тъй като се възстановява от травма и трябва да трупа точки.

За сметка на това най-добрият български тенисист Григор Димитров отново няма да уважи АТР 250 състезанието в Арена "Армеец", което ще се проведе между 5 и 11 февруари.

Екипът на спортист №1 на България за миналата година е решил, че към момента софийският турнир не влиза в плановете му. Димитров вече потвърди, че ще играе седмица след София, от 12 февруари 2019-а, в Ротердам, където стигна до финал миналата година и има да защитава 300 точки за ранглистата.

Организаторите у нас се надяват Гришо да промени решението си и затова до последния момент ще пазят „уайлд кард“ за него.

Григор взе участие само в едно от трите досегашни издания на българското състезание. През 2017 година той дойде и спечели купата, след като победи на финала белгиеца Давид Гофен в препълнената „Арена Армеец“. Тази година достигалият до №3 в света българин беше заявен, но травма го принуди да се откаже дни преди началото на състезанието.

Съществувал дори вариант в турнира да играе Новак Джокович в случай, че не се представи силно на любимото си Открито първенство на Австралия през януари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open 2019: Анди Мъри идва вместо Григор Георги Христов
Теми:  
sofia open | анди мъри | григор димитров | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook