Sofia Open с официално съобщение относно провеждането на турнира през 2023 г.

от в 19:07 на 04.10.2022
Мирела Николова

Sofia Open дава възможност на българските фенове на тениса да се докоснат до световния елит вече в продължение на 7 години, през които се утвърди като едно от най-големите спортни събития у нас. В неделя приключи неговото тазгодишно издание, а ден по-късно в предаването Break Point по Max Sport бе съобщено, че това може да е бил последният път, в който се провежда надпреварата, като информацията е била потвърдена от три независими един от друг източника.

Въпреки всичко обаче Sofia Open фигурира в официалния календар на АТР за сезон 2023, а датите, на които е планирано да се състои въпросното събитие са от 30 януари до 5 февруари. Това означава, че турнирът в родната столица би могъл да се застъпи с датите на провеждане на мача между България и Нова Зеландия за класиране в Световна група I на Купа "Дейвис". Националният ни отбор ще гостува на Нова Зеландия, които като домакини имат право да изберат дните, в които да се състои двубоят, като двете възможни опции са 3-4 или 4-5 февруари. 

Днес от Sofia Open публикуваха официално изявление, в което уточняват какъв точно е проблемът с провеждането на турнира през следващата година и уверяват, че текат дискусии в опит да се запази надпреварата в "Арена Армеец" и през следващия сезон.

"Sofia Open иска да внесе яснота заради всички съмнения, породени от информация, която в момента циркулира в медиите. В публикувания календар на АТР за 2023 г- датите на Купа "Дейвис" са в конфликт със Sofia Open. Това създава проблем за Sofia Open, тъй като през февруари 2023 г. националният отбор на България ще гостува на Нова Зеландия в мач за влизане в Световна група I на Купа "Дейвис". В този контекст се извършва текущо преструктуриране на календара и АТР е в дискусии с партньорите на Sofia Open - Brandplus и Българската федерация по тенис. 

Официално ще информираме обществеността да решението и бъдещето на Sofia Open веднага след като тази информация стане достъпна за разкриване и споделяне с всички. Благодарим за търпението и разбирането по този въпрос", гласи съобщението, публикувано в официалната страница на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open с официално съобщение относно провеждането на турнира през 2023 г. Мирела Николова
Теми:  
atp | sofia open | бгтенис | любопитно | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook