Sofia Open: Топ поставеният се отказа от участие в турнира

от в 12:54 на 23.09.2022
Калоян Соколов

Тазгодишното издание на Sofia Open определено можеше да се похвали със звезден списък от участници и дори самият Григор Димитров призна как не е виждал по-силна ATP 250 надпревара. Освен първата ни ракета, то публиката в "Арена Армеец" ще види още множество първокласни състезатели, но сред тях ще липсва Хуберт Хуркач, който се очакваше да бъде водач на схемата. Полякът в момента защитава трофея си в Мец и днес ще изиграе своя четвъртфинален двубой от състезанието във френския град, като явно е преценил да спести известно количество сили и да не играе в две поредни седмици.

Така на негово място в основната схема ще попадне Петер Гойовчик, а германският ветеран определено има с какво да се похвали през кариерата си, тъй като е бивш шампион в ATP Тура и освен това през миналата година достигна до осминафинлите на Ролан Гарос, където отстъпи на Карлос Алкарас в петсетова битка.

Битките в София ще стартират още тази неделя, когато ще започнат мачовете от квалификационната схема, а утре ни предстои да разберем кои ще бъдат съперниците на българските тенисисти, тъй като ще се проведе церемонията по тегленето на жребия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open: Топ поставеният се отказа от участие в турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | любопитно | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook