София Кенин срещу Анна-Лена Фридсам е финалът в Лион

от в 21:54 на 07.03.2020
Петър Колев


Световната №5 София Кенин се класира за своя втори финал за годината на турнира от категория WTA International в Лион, Франция след успех в три сета над белгийката Алисън Ван Уйтванк, която елиминира Виктория Томова във втория кръг на надпреварата. В спор за трофея американката ще се изправи срещу Анна-Лена Фридсам, която се справи с рускинята Дария Касаткина.

Мачът започна отлично за Кенин, която набързо поведе с 4:1 гейма, максимално възползвайки се от колебливата игра на белгийката. Ван Уйтванк подобри играта си и върна пробива, като до края на частта и двете нямаха проблеми в своите сервис геймове. Логично се достигна до тайбрек, в който шампионката от Australian Open беше по-агресивната и реализира третия си сетпойнт - 7:6(5).



Във втората част ролите се размениха - този път световната №62 поведе с пробив, но допусна да бъде върнат. Отново се достигна до тайбрек, в който обаче белгийката пое инициативата и изравни сетовете след 7:2 точки.



Решаващата част беше изключително равностойна - и двете не допуснаха пробиви, въпреки че изпитваха известни трудности в своите подавания. Тайбрек и в третия сет трябваше да реши изхода на двубоя. В него отново Кенин беше, тази която взе нещата в свои ръце и затвори мача след 2 часа и половина за крайното 7:6(5) 6:7(2) 7:6(2).

https://twitter.com/WTA/status/1236359585675407360?s=19

В другия 1/2-финал един пробив на Анна-Лена Фридсам беше достатъчен, за да затвори първия сет с 6:3. Втората част започна отлично за Касаткина, която реализира пробив и набързо поведе с 3:0. Въпреки че допусна пробивът да бъде върнат, тя осъществи нов брейк, който беше всичко, което ѝ трябваше да изравни частите след 6:3.



26-годишната германка, която претърпя множество контузии през последните години, подобри играта си в третия сет и реализира пробив за 2:0, който обаче веднага беше върнат от 22-годишната рускиня. Сервисът на Касаткина се пропука още веднъж в шестия гейм, но този път Фридсам затвърди безпроблемно - 5:2. Сервирайки за оставане в мача, световната №73 отново не успя да затрудни противничката си от начален удар и така германката затвори мача за 6:3 3:6 6:2 за малко над два часа игра на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
София Кенин срещу Анна-Лена Фридсам е финалът в Лион Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook