Сок бе близо до успех в Индиън Уелс, ала бе пречупен от Милман; Фучович напусна турнира

от в 09:02 на 09.10.2021
Диана Андреева

Джанлука Магер се състезава на много високо ниво по време на тазгодишния Sofia Open. Италианецът надигра последователно Адриан Манарино и Миомир Кецманович, преди да отстъпи на бъдещия финалист Гаел Монфис. През днешния ден Магер се завърна обратно на корта, само че в Индиън Уелс, а там изненада световният номер 42 Мартон Фучович след впечатляващ обрат - 1:6 6:3 6:2.

Аутсайдерът в двубоя Магер започна срещата по катастрофален начин. След като не успя на спечели първато си подаване, Джанлука така и не намери правилния ритъм на игра. Италианецът не успяваше да смогне на високите обороти в разиграванията, задавани от Фучович и бързо изостана в общия резултат, предавайки четири последователни гейма.
След почивката Магер коренно промени играта си, като успеваемостта му на първи сервис се покачи почти двойно спрямо първия сет. Джанлука изцяло пое инициативата на корта и това мигновено се отрази на срещата, възвръщайки паритета в отделните части.

Решаващият трети сет бе истински напрегнат. Продължителните размени от дъното на корта сякаш обаче изтощиха Фучович, който видимо бе изразходвал цялата си енергия до момента. Мартон не разполагаше със сили да се съпостави на своя противник и в крайна сметка се предаде, допускайки ново ранно поражение.

В друга среща от програмата за деня Джон Милман бе сериозно тестван от местния любимец Джак Сок. Участващият с уайлдкард Сок даде всичко от себе си да опровергае очакванията на организаторите, ала все пак отстъпи след трисетова битка - 7:5 4:6 6:3 в полза на Милман.

Класираният под номер 162 в световната ранглиста напомни за най-добрите си моменти в Тура. Сок имаше своите проблясъци по време на срещата, а мощните му отигрвания летяха по корта с почти светкавна скорост. Ниската успеваемост на сервис обаче сериозно наклони везната в полза на Милман, който макар и да не показа нужното ниво на игра, бе далеч по-търпелив и постоянен и в крайна сметка напусна корта като победител.

Напрежението на корта не отсъстваше, като след края на двубоя се наложи дори съдията да застане между двамата състезатели, за да предотврати кавгата им. Видимо разочарован от факта, че пропиля аванс от 4:1 в третия сет, Сок обиди своя опонент, когато двамата се поздравиха на мрежата. Милман, който е определян за истински спортсмен от своите колеги, бе силно недоволен от изказването и навлезе в словесно пререкание с местния представител, ала в крайна сметка се отказа от спора и се оттегли. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сок бе близо до успех в Индиън Уелс, ала бе пречупен от Милман; Фучович напусна турнира Диана Андреева
Теми:  
джак сок | джанлука магер | джон милман | мартон фучович | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook