Солиден Рубльов срази изненадата на турнира и е на 1/2-финал във Вашингтон

от в 05:05 на 06.08.2022
Мартин Петков

Андрей Рубльов изпитва сериозни трудности с това да поддържа високо нивото си през втората половина от годината, обаче изглежда, че руснакът е намерил правилната формула към успеха и с чисти победи достигна четвъртфиналната фаза на АТР 500 надпреварата във Вашингтон. Там той срещна изненадата на турнира в лицето на световния номер 99 Джей-Джей Уулф, който вече отстрани Денис Шаповалов и Холгер Руне, но Рубльов нямаше подобни моменти на притеснение и разгърна пълния си потенциал, за да се поздрави с успеха за точно 80 минути на корта - 6:2 6:3, осигурявайки си сблъсък в полуфиналите срещу Даниел Еванс или Йошихито Нишиока, където ще опита да достигне своя четвърти финал за сезона.

Топ поставеният в схемата разполагаше с брейкбол още в откриващото подаване на домакинския представител, който обаче пропиля и трябваше на свой ред да отразява такъв, като се справи и паритетът се запази в началните минути. От този момент нататък световният номер 8 покачи значително равнището си и определяше темпото на игра посредством убийствения си форхенд, което се оказа твърде голяма хапка за аутсайдера и станахме свидетели на четири поредни гейма в актива на европееца, който непосредствено след това записа дебютния сет срещу името си.

Втората част бе забавена от проблем с осветлението на корта, но това по никакъв начин не повлия на статуквото на корта и руснакът все така убедително крачеше към победата, оползотворявайки петия си брейкбол за сета - 3:1. В оставащите мигове до края на срещата Рубльов бе поставен на изпитание от Уулф, който си осигури възможности за връщане на пробива, но не сполучи в реализацията им и топ поставеният напълно ,,уби" интригата с безгрешните си отигравания, за да триумфира още при сервис на съперника, с което за втори път през днешния ден отстранява американец, след като по-рано се разправи със съпротивата на 2-метровия Максим Креси.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Солиден Рубльов срази изненадата на турнира и е на 1/2-финал във Вашингтон Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | вашингтон | джон джефри уулф

Коментари





Следвайте ни в Facebook