Сонего постигна чист успех срещу Фучович; Контузия спря Басилашвили

от в 18:23 на 13.04.2021
Владислав Риждов

Шампионът от турнира в Каляри Лоренцо Сонего пренесе добрата си игра и на кортовете в Монте Карло. Световният номер 28 победи Мартон Фучович с резултат 6:3 6:4 и се класира за втория кръг, където ще срещне Александър Зверев.

Двамата бяха равностойни в началото на мача, преди Фучович да реализира първата точка за пробив, която се откри пред него и да поведе в резултата. Последва обаче моментален рибрейк от страна на Сонего, с което той изравни резултата. Италианецът взе убедително подаването си, а след това съумя да измъкне в своя полза оспорван сервис гейм на унгареца, който продължи над 15 минути.

В началото на втория сет и двамата имаха шансове да поведат с пробив, но сервиращите успяваха да печелят геймовете си. Все пак по-добрата игра от страна на Сонего даде резултат и той постигна първия брейк за сета, повеждайки с 3:2. До края 25-годишният италианец не допусна спад в играта си и прекъсна серията си от три поредни трисетови мача с чист успех на старта в Княжеството.<

>

В друг мач от програмата Филип Краинович също се класира за втория кръг. Сърбинът водеше в резултата с 6:1 2:0, когато поради контузия съперникът му Николоз Басилашвили обяви, че не може да продължи. В следващия си мач сърбинът ще срещне Хуан Игнасио Лондеро, който замени в основната схема Даниил Медведев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сонего постигна чист успех срещу Фучович; Контузия спря Басилашвили Владислав Риждов
Теми:  
тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook