Спектакъл в Синсинати: Серина се изправя срещу Радукану още в първи кръг (жребий)

от в 14:04 на 13.08.2022
Мирела Николова

Надпреварата от категория WTA 1000 в Синсинати отново събира елита на световния тенис и за втора поредна седмица ще имаме възможността да наблюдаваме изобилие от интригуващи двубои при дамите, немалка част от които ще се състоят още в първи кръг. Това по всяка вероятност ще бъде предпоследният турнир, на който ще видим легендарната Серина Уилямс в игра, като още на старта ще можем да се насладим на безкрайно интригуващ сблъсък между нея и младата 19-годишна сензация Ема Радукану. 

Водачка в схемата е Ига Швьонтек, която почива на старта и ще открие участието си директно във втори кръг с двубой срещу Слоун Стивънс или Ализе Корне, която бе тенисистката, прекъснала серията от 37 поредни победи на полякинята. Ако успее да вземе реванш, то за световната №1 би могъл да предстои сблъсък с друг неин кошмар от последните седмици в лицето на Беатрис Хадад Мая, която я победи преди няколко дни в Торонто. При победа, в четвъртфиналите навярно ще я очаква някоя измежду Гарбине Мугуруса, Коко Гоф и шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Втората четвъртина на схемата се оглавява от третата в света Паула Бадоса, чийто откриващ двубой ще бъде срещу тенисистка, стартирала от квалификациите. В третия етап нейна съперничка най-вероятно ще бъде Симона Халеп, която преди това ще трябва да преодолее съпротивата на Каролина Мухова и победителката между Барбора Крейчикова и Вероника Кудерметова, а сред възможните опции на четвъртфиналите за испанката са Онс Жабер и Белинда Бенчич.

Анет Контавейт предвожда долната половина на схемата, като ще стартира срещу квалификантка, а след това ще се изправи срещу 13-ата поставена Лейла Фернандес или бившата №1 Наоми Осака, която на старта ще трябва да се справи с Шуай Джън. В битка за място на полуфиналите пък естонката най-вероятно ще премери сили с Арина Сабаленка или Дария Касаткина. 

В другата четвъртина от тази част на схемата е суперсблъсъкът между Ема Радукану и Серина Уилямс, като победителката от него ще се изправи срещу Виктория Азаренка или Кая Канепи, а след това предстои среща с поставената под №7 Джесика Пегула. По-голямата сестра Уилямс - Винъс, която получи "уайлдкард", ще започне срещу Каролина Плишкова. Спечелилата ще играе срещу Елизе Мертенс, а впоследствие би могла да срещне Мария Сакари.

Цялата схема за надпреварата:

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спектакъл в Синсинати: Серина се изправя срещу Радукану още в първи кръг (жребий) Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | жребий | ига швьонтек | серина уилямс | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook