Според настоящия правилник на ITF: Надал няма право да играе на Олимпиадата в Париж

от в 13:51 на 20.06.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал просълзи много фенове на играта през миналия месец, когато свика извънредна пресконференция, за да обаяви, че възстановяването му от травмата на псоаса не върви по план и точно заради това е крайно вероятно следващата година да е последната в неговата кариера. Рафа все пак си остави вратичка за евентуално завръщане в края на този сезон, изявявайки желание да се включи в отбора на Испания по време на финалите на "Купа Дейвис", които ще се проведат в Малага между 21 и 26 ноември. Оказва се, че за Матадора участието в тази надпревара е със сериозно значение, защото ако я пропусне, то има сериозна вероятност да не го видим на Олимпиадата в Париж догодина.

Това би било голям удар за испанеца, имайки предвид, че Игрите ще се проведат на любимите му кортове на Ролан Гарос, където е 14-кратен шампион и за него остава надеждата, че ще бъде направена някаква промяна в правилника или специално изключение. Към момента тенисистите биват задължени от ITF да са изиграли поне един мач за страната си на Купа "Дейвис" в последните две години преди Олимпиадата.

Въпросният казус накара Дитлоф Вон Арним да призове за вземане на решение в полза на Надал. Вон Арним години наред е председател на тенис федерацията на Германия и освен това е една от водещите фигури в ITF, а през тази година ще се кандидатира в опит да се превърне в президент на организацията. Към момента ITF се ръководи от Дейвид Хагърти, чиято идея беше задължаването на тенисистите да играят за родината си в най-известното отборно състезание.

Неговият бъдещ опонент обаче е категорично против тази мярка и обеща, че ще направи всички възможно за участието на Матадора в Париж, а освен това гарантира, че ще бъде направено всичко възможно тенисистите да получават точки за ранглистата на Игрите в Париж, за да имат по-голям стимул за участие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Според настоящия правилник на ITF: Надал няма право да играе на Олимпиадата в Париж Калоян Соколов
Теми:  
ITF | любопитно | олимпиада | париж | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook