Спортсмен отрано: Алкарас с впечатляващ жест към съперника си (видео)

от в 12:29 на 02.07.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас категорично е най-яркият представител на новото поколение в тениса и успехите му в хода на сезона са повече от впечатляващи. Тийнейджърът спечели две титли от серията "Мастърс" и се превърна в първия човек, който побеждава Рафаел Надал и Новак Джокович последователно на червена настилка. Тийнейджърът категорично доказа, че притежава всички качества, за да се превърне в шампион от огромна величина, а вчера показа как и поведението му е също толкова образцово, колкото играта му.

19-годишният състезател се изправи срещу Оскар Оте в мач от третия кръг на Уимбълдън и демонстрира най-силния си тенис на трева през кариерата. Оте е специалист на тази настилка и достигна до полуфиналите в Щутгарт и Хале, но нямаше по какъв начин да противодейства на мощните отигравания от другата страна на мрежата. Самият двубой не предложи кой знае каква интрига, ала определено имаше един момент, който се открои пред всички останали.

Действието се разви в началото на втория сет, когато Оте изпълни чудесна къса топка и впоследствие завърши с лекота точката в своя полза, само че ударът му беше отсъден в аут. Последва моментална корекция от главния съдия Мохамед Лахяни, според когото разиграването трябваше да бъде повторено. Тогава Алкарас прояви впечатляващ феърплей и директно даде точката на опонента си, а жестът му беше посрещнат с бурни аплодимсменти от публиката.

Припомняме ви, че това не е първа подобна постъпка на младока, тъй като той настоя за преиграване на много важна точка в полуфиналния си сблъсък с Хуберт Хуркач на полуфиналите в Маями, макар че полякът на практика нямаше никакъв шанс да спечели размяната, която беше прекъсната от съдийска неточност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спортсмен отрано: Алкарас с впечатляващ жест към съперника си (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook