Справя ли се фен клубът на Федерер, докато той липсва от корта?

от в 18:31 на 27.10.2020
Диана Андреева

Роджър Федерер не е излизал на тенис корта вече повече от 8 месеца и липсата му ще продължи, тъй като Маестрото най-вероятно ще се завърне чак на Откритото първенство на Австралия през 2021. Пандемията, съчетана с операция на коляното, принуди Федерер да си вземе почивка през цялата година.

Но тази пауза беше трудна за фен клуба на Федерер „Fans4Roger“. В неотдавнашен разговор с Blick президентът на клуба ‘Fans4Roger’ Томас Ройтелер обясни трудностите, пред които е изправена организацията поради отсъствието на Федерер от турнето:

„Повечето разходи все още съществуват. Тази ситуация е подготовка на това, което неизбежно ще се случи по пътя ни.", заяви президентът на клуба, разказвайки за бъдещето им след евентуалното пенсиониране на Федерер.

„Вероятно ще трябва да погребем фен клуба на Роджър. Тук има хора, които живеят за него. Техният свят тотално ще се срине. Но колкото и да е брутално: тенисът е съществувал преди Роджър и ще продължи да съществува и след него."

Един от акцентите във всеки сезон на Роджър Федерер е участието му в Swiss Indoors в Базел, Швейцария. Той е спечелил десет титли там и поради това турнирът има голямо значение за Fans4Roger. Но поради пандемията надпреварата трябваше да бъде отменена. Това дойде като огромен шок за клуба, който всяка година по традиция се събираше в града и подкрепяше Маестрото заедно.

„Изключително тъжно е - няма друг турнир, на който да се срещат толкова много от нас, както в Базел. Когато Роджър отмени участието си, това беше огромен шок за нас. " казва Дорис Спун, член на борда на клуба.

Федерер се очаква да се завърне на Australian Open през 2021 година, а клубът е наясно, че това може да е един от последните му сезони в тура. За тях беше трудно за преживяване, че рекордите на Федерер се изравняват или чупят от съперниците му Рафаел Надал и Новак Джокович, а отказването му от тениса би им повлияло още по-лошо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Справя ли се фен клубът на Федерер, докато той липсва от корта? Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook